HjemOpskrifterKrydrede æbler med vaniljeis

Krydrede æbler med vaniljeis

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g friske dadler
  • 4 æbler
  • 1 dl tranebær
  • 100 g valnøddekerner
Appelsinsirup:
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl sirup
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 muskatnød
Tilbehør:
  • 1 vaniljeflødeis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl.

  • 2.
    Skær dadler i mindre stykker.

  • 3.
    Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål.

  • 4.
    Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter.

  • 5.
    Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt.

  • 6.
    Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter.

  • 7.
    Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.

  • 8.
    Lad frugten køle af i 5 minutter.

  • 9.
    Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7686 kj / 1837 kcal
Næringsindhold pr. 100g
714 kj / 171 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 4.8 %2.0 g
Kulhydrat: 62.7 %26.3 g
Fedt: 32.5 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;