4 personer
4 æbler
150 g medjoul dadler
1 dl friske tranebær
1 dl tørrede tranebær
100 g valnødder
Appelsinsirup:
1 ½ dl appelsinsaft
1 dl sirup
1 spsk kanel
1 tsk muskatnød
Tilbehør:
Vaniljeis
Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl. Skær dadler i mindre stykker.
Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål. Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter. Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt. Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter. Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.
Lad frugten køle af i 5 minutter. Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.
Energi pr. person: 2634 kJ / 627 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 30 g