Krydrede æbler med vaniljeis

30-60 min

Ingredienser

4 æbler

150 g medjoul dadler

1 dl friske tranebær

1 dl tørrede tranebær

100 g valnødder

 

Appelsinsirup:

1 ½ dl appelsinsaft

1 dl sirup

1 spsk kanel

1 tsk muskatnød

 

Tilbehør:

Vaniljeis

Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl. Skær dadler i mindre stykker.

Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål. Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter. Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt. Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter. Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.

Lad frugten køle af i 5 minutter. Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.

 

 

Energi pr. person:  2634 kJ / 627 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g

Fedt: 7 g
Kulhydrat: 30 g

Krydrede æbler med vaniljeis

Skyl æbler og skær dem i 8 både uden kerner, men med skræl. Skær dadler i mindre stykker.

Bland æbler, dadler, friske tranebær og tørrede tranebær i en skål. Varm appelsinsaft, sirup, kanel og muskatnød op i en gryde og lad det koge ind i 10 minutter. Tilsæt appelsinsirup i skålen med frugt og vend det godt rundt. Kom æbleblandingen i et ovnfast fad og bag dem ved 175°C i 25 minutter. Vend valnødder i æbleblandingen og giv dem 20 minutter mere i ovnen ved 175°C.

Lad frugten køle af i 5 minutter. Anret i skåle med en kugle vaniljeis til.

 

 

Energi pr. person:  2634 kJ / 627 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g

Fedt: 7 g
Kulhydrat: 30 g

LÆS TILBUDSAVISEN