Krydderurtedressing til asparges og røget fisk

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

3 æggeblommer 

salt og friskkværnet sort peber

2 spsk. hvidvinseddike 

1 spsk. sennep 

2 dl. majsolie

2 dl. cremefraiche 18 % 

lidt chili og gerne røget chipolte sauce

eller tabasco sauce

5 stk. hårdkogte æg

 2 spsk. kapers  

12 stk. små cornichoner  

1 potte persille 

1 potte purløg 

Sådan gør du

Pisk æggeblommer med salt, peber, eddike samt sennep til massen er luftig. Tilsæt derefter olien stille og roligt i en tynd stråle, så det får en mayonnaiselignede fylde. Bland det derefter med cremefraiche og smag til med lidt chili og evt. lidt mere eddike for lidt mere syre. Hak hårdkogte æg, kapers, cornichoner og persille fint hver for sig og bland dem med mayonnaisen. Servér dressingen i en skål og drys med masser af friskklippet purløg. Server dressingen til dampede grønne og hvide asparges som en lille forret eller til påskebordet sammen med røget laks, røget helleflynder eller blot på et stykke toastbrød.

 

Energi pr. person: 1472KJ/352Kcal. 

 

Næringsindhold pr. 100 g. 

Protein: 5,6 g.

Kulhydrat: 2,0 g.

Fedt: 29 g.