HjemOpskrifterKrydderstegt nakkesteg med glaserede rosenkål, granatæble og skysauce

Krydderstegt nakkesteg med glaserede rosenkål, granatæble og skysauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Nakkesteg
  • 1 grisenakkefilet med svær
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk mildt chilipulver
  • 1 spsk salt
  • 4 dl vand
  • 1 bomuldssnor til at binde om stegen
    skysause:
    • stegesky
    • salt og friskkværnet peber
    • 1 spsk Maizena majsstivelse
    • 30 g koldt smør
      smørstegte grøntsager:
      • 50 g smør
      • 2 spsk flydende honning
      • 1 dl frisk timian
      • 1 spsk salt
      • 1 kg hele rosenkål
      • 100 g valnøddekerner
      • 50 g granatæblekerner
      • frisk timian til pynt

      Sådan gør du

      • 1.
        Bland alle krydderier sammen og fordel dem på kødsiden af stegen.

      • 2.
        Kom salt mellem sværene, og bind snor omkring nakkestegen.

      • 3.
        Kom nakkestegen i en bradepande og hæld lidt vand i bunden.

      • 4.
        Kom stegen ind i midten af ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 2-2,5 time.

      • 5.
        Giv eventuelt stegen grill under opsyn, hvis sværen skal blive helt sprød.

      • 6.
        Kernetemperaturen skal gerne være 80°C.

      • 7.
        Lad herefter stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.

      • 8.
        Hæld al væden fra bradepanden over i en lille gryde.

      • 9.
        Smag til med salt og peber.

      • 10.
        Jævn skysaucen med maizena udrørt i koldt vand.

      • 11.
        Lige inden servering tilsættes tern af koldt smør i skysaucen.

      • 12.
        Varm en pande op med smør, til det bruser.

      • 13.
        Kom honning, timian og salt ved.

      • 14.
        Rengør rosenkål, kom dem hele på panden, og lad dem småstege ved svag varme i 15-17 minutter, til de føles møre.

      • 15.
        Giv dem kortere tid på panden, hvis rosenkålen skal have lidt bid.

      • 16.
        Tilsæt grofthakkede valnødder og granatæblekerner lige inden servering.

      • 17.
        Anret nakkesteg i skiver med smørstegt rosenkål og skysauce til.

      • 18.
        Pynt med frisk timian.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7584 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      434 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 3.2 g
      Protein: 11.6 %3.0 g
      Kulhydrat: 23.2 %5.9 g
      Fedt: 65.2 %7.6 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;