6 personer
1 nakkesteg med svær
1 spsk tørret timian
1 spsk paprika
1 spsk hvidløgssalt
1 tsk chilipulver
1 spsk salt
3-4 dl vand
Skysauce:
Al stegeskyen fra stegen og bradepanden
Salt og kværnet peber
1 spsk maizena
30 g koldt smør
Smørstegte grøntsager:
50 g smør
2 spsk flydende honning
1 dl frisk timian
1 tsk salt
1 kg hele rosenkål
100 g valnødder
50 g granatæblekerner
Pynt: Timian
Bland alle krydderier sammen og fordel dem på kødsiden af stegen. Kom salt mellem sværene.
Kom nakkestegen i en bradepande og hæld lidt vand i bunden. Kom stegen ind i midten af ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 2-2,5 time. Giv eventuelt stegen grill under opsyn, hvis sværen skal blive helt sprød. Kernetemperaturen skal gerne være 80°C. Lad herefter stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.
Hæld al væden fra bradepanden over i en lille gryde. Smag til med salt og peber. Jævn skysaucen med maizena udrørt i koldt vand. Lige inden servering tilsættes tern af koldt smør i skysaucen.
Varm en pande op med smør, til det bruser. Kom honning, timian og salt ved. Rengør rosenkål, kom dem hele på panden, og lad dem småstege ved svag varme i 15-17 minutter, til de føles møre. Giv dem kortere tid på panden, hvis rosenkålen skal have lidt bid. Tilsæt grofthakkede valnødder og granatæblekerner lige inden servering. Anret nakkesteg i skiver med smørstegt rosenkål og skysauce til. Pynt med frisk timian.
Energi pr. person: 3403 kJ/810 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 9,5 g
Kulhydrat: 3,5 g