Krydderstegt nakkesteg med glaserede rosenkål, granatæble og skysauce

120+ min
6 personer

Ingredienser

1 nakkesteg med svær

1 spsk tørret timian

1 spsk paprika

1 spsk hvidløgssalt

1 tsk chilipulver

1 spsk salt

3-4 dl vand

 

Skysauce:

Al stegeskyen fra stegen og bradepanden

Salt og kværnet peber

1 spsk maizena

30 g koldt smør

 

Smørstegte grøntsager:

50 g smør

2 spsk flydende honning

1 dl frisk timian

1 tsk salt

1 kg hele rosenkål

100 g valnødder

50 g granatæblekerner

 

Pynt: Timian

Bland alle krydderier sammen og fordel dem på kødsiden af stegen. Kom salt mellem sværene.

Kom nakkestegen i en bradepande og hæld lidt vand i bunden. Kom stegen ind i midten af ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 2-2,5 time. Giv eventuelt stegen grill under opsyn, hvis sværen skal blive helt sprød. Kernetemperaturen skal gerne være 80°C. Lad herefter stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.

Hæld al væden fra bradepanden over i en lille gryde. Smag til med salt og peber. Jævn skysaucen med maizena udrørt i koldt vand. Lige inden servering tilsættes tern af koldt smør i skysaucen.

Varm en pande op med smør, til det bruser. Kom honning, timian og salt ved. Rengør rosenkål, kom dem hele på panden, og lad dem småstege ved svag varme i 15-17 minutter, til de føles møre. Giv dem kortere tid på panden, hvis rosenkålen skal have lidt bid. Tilsæt grofthakkede valnødder og granatæblekerner lige inden servering. Anret nakkesteg i skiver med smørstegt rosenkål og skysauce til. Pynt med frisk timian.

 

Energi pr. person: 3403 kJ/810 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 9,5 g

Kulhydrat: 3,5 g

Bland alle krydderier sammen og fordel dem på kødsiden af stegen. Kom salt mellem sværene.

Kom nakkestegen i en bradepande og hæld lidt vand i bunden. Kom stegen ind i midten af ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 2-2,5 time. Giv eventuelt stegen grill under opsyn, hvis sværen skal blive helt sprød. Kernetemperaturen skal gerne være 80°C. Lad herefter stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.

Hæld al væden fra bradepanden over i en lille gryde. Smag til med salt og peber. Jævn skysaucen med maizena udrørt i koldt vand. Lige inden servering tilsættes tern af koldt smør i skysaucen.

Varm en pande op med smør, til det bruser. Kom honning, timian og salt ved. Rengør rosenkål, kom dem hele på panden, og lad dem småstege ved svag varme i 15-17 minutter, til de føles møre. Giv dem kortere tid på panden, hvis rosenkålen skal have lidt bid. Tilsæt grofthakkede valnødder og granatæblekerner lige inden servering. Anret nakkesteg i skiver med smørstegt rosenkål og skysauce til. Pynt med frisk timian.

 

Energi pr. person: 3403 kJ/810 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g
Fedt: 9,5 g

Kulhydrat: 3,5 g