Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Krydderstegt nakkesteg med glaserede rosenkål, granatæble og skysauce
Krydderstegt nakkesteg med glaserede rosenkål, granatæble og skysauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
Nakkesteg
1 grisenakkefilet med svær
1 spsk tørret timian
1 spsk paprika
2 tsk hvidløgssalt
1 tsk mildt chilipulver
1 spsk salt
4 dl vand
1 bomuldssnor til at binde om stegen
skysause:
stegesky
salt og friskkværnet peber
1 spsk Maizena majsstivelse
30 g koldt smør
smørstegte grøntsager:
50 g smør
2 spsk flydende honning
1 dl frisk timian
1 spsk salt
1 kg hele rosenkål
100 g valnøddekerner
50 g granatæblekerner
frisk timian til pynt
Sådan gør du
1.
Bland alle krydderier sammen og fordel dem på kødsiden af stegen.
2.
Kom salt mellem sværene, og bind snor omkring nakkestegen.
3.
Kom nakkestegen i en bradepande og hæld lidt vand i bunden.
4.
Kom stegen ind i midten af ovnen, og lad den stege ved 200°C i ca. 2-2,5 time.
5.
Giv eventuelt stegen grill under opsyn, hvis sværen skal blive helt sprød.
6.
Kernetemperaturen skal gerne være 80°C.
7.
Lad herefter stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.
8.
Hæld al væden fra bradepanden over i en lille gryde.
9.
Smag til med salt og peber.
10.
Jævn skysaucen med maizena udrørt i koldt vand.
11.
Lige inden servering tilsættes tern af koldt smør i skysaucen.
12.
Varm en pande op med smør, til det bruser.
13.
Kom honning, timian og salt ved.
14.
Rengør rosenkål, kom dem hele på panden, og lad dem småstege ved svag varme i 15-17 minutter, til de føles møre.
15.
Giv dem kortere tid på panden, hvis rosenkålen skal have lidt bid.
16.
Tilsæt grofthakkede valnødder og granatæblekerner lige inden servering.
17.
Anret nakkesteg i skiver med smørstegt rosenkål og skysauce til.
18.
Pynt med frisk timian.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7584 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.2 g
Protein:
11.6 %
3.0 g
Kulhydrat:
23.2 %
5.9 g
Fedt:
65.2 %
7.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;