HjemOpskrifterKrydderkage med pære

Krydderkage med pære

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g brun farin
  • 120 g blødt smør + til formen
  • 75 g sukker
  • 2 store æg
  • 200 g græsk yoghurt
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 190 g hvedemel + til formen
  • 40 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 pærer
  • 1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør, brun farin og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen.

  • 2.
    Kom yoghurt i og tilsæt nellike, ingefær, kanel, vaniljesukker, hvedemel, mandelmel og bagepulver.

  • 3.
    Rør dejen godt sammen.

  • 4.
    Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær i både.

  • 5.
    Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm og smør siderne i formen med smør.

  • 6.
    Drys med mel og kassér overskydende mel.

  • 7.
    Hæld dejen i formen og kom pærestykkerne i.

  • 8.
    Bag kagen i ca. 50 min. ved 180°C.

  • 9.
    Lad kagen køle af og pynt med flormelis gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13415 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
924 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 6.2 %3.4 g
Kulhydrat: 51.5 %27.9 g
Fedt: 42.3 %10.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;