8 personer
120 g blødt smør + 1 tsk. til formen
100 g brun farin
75 g sukker
2 store æg
200 g græsk yoghurt 10%
½ tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
190 g hvedemel + 1 spsk. til formen
40 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
4 pærer
1 spsk. flormelis
Rør smør, brun farin og sukker sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Kom yoghurt i og tilsæt nellike, ingefær, kanel, vaniljesukker, hvedemel, mandelmel og bagepulver. Rør dejen godt sammen. Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær i både. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm og smør siderne i formen med smør. Drys med mel og kassér overskydende mel. Hæld dejen i formen og kom pærestykkerne i. Bag kagen i ca. 50 min. ved 180°C.
Lad kagen køle af og pynt med flormelis gennem en sigte.
Energi pr. person: 1666KJ/398Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 29,7 g.
Fedt: 12,3 g.