HjemOpskrifterKrondyrmørbrad med kantareller i mascarpone-whiskysauce

Krondyrmørbrad med kantareller i mascarpone-whiskysauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg krondyrmørbrad
  • salt og sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 30 g tørrede kantareller
  • 2 dl kogende vand
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 friske salvieblade
  • 6 cl whisky
  • 100 g mascarpone

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del hver mørbrad i to stykker og krydr dem med salt og peber.

  • 2.
    Steg dem i en blanding af en spsk olie og en spsk smør i 3-4 min. på hver side for rødt kød.

  • 3.
    Lad kødet trække i 10 min. og skær det ud.

  • 4.
    Hæld kogende vand over kantarellerne og lad dem trække i 30 min.

  • 5.
    Sigt vandet fra, men gem det til saucen og filtrer det gennem et kaffefilter for at undgå små stykker sand.

  • 6.
    Hak løg og hvidløg fint og hak salvien.

  • 7.
    Brun løgene i panden fra kødet og tilsæt hvidløg, salvie og svampe efter et par min.

  • 8.
    Hæld whisky ved og tilsæt vandet fra svampene.

  • 9.
    Lad saucen simre i 15 min. og rør så mascarponen ud i.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Tip: Kantarellerne kan laves dagen før og genopvarmes i panden, når kødet er stegt, så saften fra mørbraden kommer med i saucen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8570 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 53 %17.8 g
Kulhydrat: 2.1 %0.7 g
Fedt: 38.2 %5.9 g
Alkohol: 6.7 %1.3 g
;