Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Krondyrmørbrad med kantareller i mascarpone-whiskysauce
Krondyrmørbrad med kantareller i mascarpone-whiskysauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg krondyrmørbrad
salt og sort peber
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
30 g tørrede kantareller
2 dl kogende vand
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 fed hvidløg
6 friske salvieblade
6 cl whisky
100 g mascarpone
Sådan gør du
1.
Del hver mørbrad i to stykker og krydr dem med salt og peber.
2.
Steg dem i en blanding af en spsk olie og en spsk smør i 3-4 min. på hver side for rødt kød.
3.
Lad kødet trække i 10 min. og skær det ud.
4.
Hæld kogende vand over kantarellerne og lad dem trække i 30 min.
5.
Sigt vandet fra, men gem det til saucen og filtrer det gennem et kaffefilter for at undgå små stykker sand.
6.
Hak løg og hvidløg fint og hak salvien.
7.
Brun løgene i panden fra kødet og tilsæt hvidløg, salvie og svampe efter et par min.
8.
Hæld whisky ved og tilsæt vandet fra svampene.
9.
Lad saucen simre i 15 min. og rør så mascarponen ud i.
10.
Smag til med salt og peber.
11.
Tip: Kantarellerne kan laves dagen før og genopvarmes i panden, når kødet er stegt, så saften fra mørbraden kommer med i saucen.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8570 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.1 g
Protein:
53 %
17.8 g
Kulhydrat:
2.1 %
0.7 g
Fedt:
38.2 %
5.9 g
Alkohol:
6.7 %
1.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;