Krondyrmørbrad med kantareller i mascarpone-whiskysauce

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 krondyrmørbrad à ca. 500 g. 
Salt og sort peber.
1 spsk olivenolie. 
1 spsk smør.
30 g tørrede kantareller.
2 dl kogende vand.
3 skalotteløg. 
1 fed hvidløg.
6 salvieblade. 
6 cl whisky.
100 g mascarpone. 

 

Sådan gør du

Del hver mørbrad i to stykker og krydr dem med salt og peber. Steg dem i en blanding af en spsk olie og en spsk smør i 3-4 min. på hver side for rødt kød. Lad kødet trække i 10 min. og skær det ud.
Hæld kogende vand over kantarellerne og lad dem trække i 30 min. Sigt vandet fra, men gem det til saucen og filtrer det gennem et kaffefilter for at undgå små stykker sand. Hak løg og hvidløg fint og hak salvien. Brun løgene i panden fra kødet og tilsæt hvidløg, salvie og svampe efter et par min. Hæld whisky ved og tilsæt vandet fra svampene. Lad saucen simre i 
15 min. og rør så mascarponen ud i. Smag til med salt og peber.

Tip: Kantarellerne kan laves dagen før og genopvarmes i panden, når kødet er stegt, så saften fra mørbraden kommer med i saucen.

Energi pr. person: 1862KJ/444Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16,1 g.
Kulhydrat: 1,6 g.
Fedt: 9,1 g.