HjemOpskrifterKrondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé

Krondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g krondyrmørbrad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 dl ribsgelé
Hasselbackkartofler
  • 600 g bagekartofler
  • 50 g smør
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 dl estragonblade
  • 0.5 dl frisk timian
  • 0.5 dl frisk rosmarin
Svampesauce
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 g smør
  • 300 g champignoner
  • 1.5 dl sherry
  • 4 dl madlavningsfløde
  • friskkværnet peber og salt
  • 2 spsk majsstivelse

Sådan gør du

  • 1.
    Vask og skrub kartoflerne.

  • 2.
    Snit hver kartoffel i skiver, uden at skære helt igennem.

  • 3.
    Læg kartoflerne på en bageplade, og kom en tynd skive smør på hver kartoffel.

  • 4.
    Drys med friskkværnet sort peber og salt.

  • 5.
    Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter.

  • 6.
    Hak estragon, timian og rosmarin groft.

  • 7.
    Drys de hakkede urter på kartoflerne.

  • 8.
    Fortsæt med svampesaucen: Hak skalotteløg og hvidløg fint.

  • 9.
    Hak svampene groft.

  • 10.
    Kom løg og svampe på en varm stegepande sammen med smør.

  • 11.
    Tilsæt sherry og lag det hele koge sammen.

  • 12.
    Tilsæt madlavningsfløde, sort peber og smag til med salt.

  • 13.
    Justér tykkelsen med majsstivelse.

  • 14.
    Drys krondyrmørbraden med salt og friskkværnet sort peber.

  • 15.
    Kom krondyrmørbraden på en varm pande sammen med smør.

  • 16.
    Steg den i cirka 10 minutter, til den har en pæn farve på alle sider og er cirka 58°C i midten.

  • 17.
    Lad den hvile tildækket i cirka 10 minutter.

  • 18.
    Anret skiver af krondyrmørbrad, hasselbackkartofler og svampesauce på tallerkenerne.

  • 19.
    Pynt af med friske urter og servér med ribsgelé.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11535 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 27.5 %8.1 g
Kulhydrat: 32.6 %9.5 g
Fedt: 33.7 %4.5 g
Alkohol: 6.2 %1.0 g
;