Krondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Krondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g krondyrmørbrad

0,5 tsk salt

0,5 tsk sort peber

1 dl ribsgelé

 

Hasselbackkartofler:

600 g bagekartofler

50 g smør

0,5 tsk salt

0,5 tsk sort peber

0,5 dl frisk estragon 

0,5 dl frisk timian

0,5 dl rosmarin

 

Svampesauce:

2 stk skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk smør

300 g champignon

1,5 dl sherry

4 dl madlavningsfløde, 8%

Friskkværnet sort peber

Salt

2 spsk majsstivelse
 

Sådan gør du

Vask og skrub kartoflerne. Snit hver kartoffel i skiver, uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne på en bageplade, og kom en tynd skive smør på hver kartoffel. Drys med friskkværnet sort peber og salt. Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter. Hak estragon, timian og rosmarin groft. Drys de hakkede urter på kartoflerne.

Fortsæt med svampesaucen: Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak svampene groft. Kom løg og svampe på en varm stegepande sammen med smør. Tilsæt sherry og lag det hele koge sammen. Tilsæt madlavningsfløde, sort peber og smag til med salt. Justér tykkelsen med majsstivelse. 

Drys krondyrmørbraden med salt og friskkværnet sort peber. Kom krondyrmørbraden på en varm pande sammen med smør. Steg den i cirka 10 minutter, til den har en pæn farve på alle sider og er cirka 58°C i midten. Lad den hvile tildækket i cirka 10 minutter.

Anret skiver af krondyrmørbrad, hasselbackkartofler og svampesauce på tallerkenerne. Pynt af med friske urter og servér med ribsgelé.

Tip: Hvid portvin eller cognac kan anvendes i stedet for sherry

 

Energi pr. person: 3383 kJ/805 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 12 g 
Alkohol: 1 g