4 personer
600 g krondyrmørbrad
0,5 tsk salt
0,5 tsk sort peber
1 dl ribsgelé
Hasselbackkartofler:
600 g bagekartofler
50 g smør
0,5 tsk salt
0,5 tsk sort peber
0,5 dl frisk estragon
0,5 dl frisk timian
0,5 dl rosmarin
Svampesauce:
2 stk skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
300 g champignon
1,5 dl sherry
4 dl madlavningsfløde, 8%
Friskkværnet sort peber
Salt
2 spsk majsstivelse
Vask og skrub kartoflerne. Snit hver kartoffel i skiver, uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne på en bageplade, og kom en tynd skive smør på hver kartoffel. Drys med friskkværnet sort peber og salt. Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter. Hak estragon, timian og rosmarin groft. Drys de hakkede urter på kartoflerne.
Fortsæt med svampesaucen: Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak svampene groft. Kom løg og svampe på en varm stegepande sammen med smør. Tilsæt sherry og lag det hele koge sammen. Tilsæt madlavningsfløde, sort peber og smag til med salt. Justér tykkelsen med majsstivelse.
Drys krondyrmørbraden med salt og friskkværnet sort peber. Kom krondyrmørbraden på en varm pande sammen med smør. Steg den i cirka 10 minutter, til den har en pæn farve på alle sider og er cirka 58°C i midten. Lad den hvile tildækket i cirka 10 minutter.
Anret skiver af krondyrmørbrad, hasselbackkartofler og svampesauce på tallerkenerne. Pynt af med friske urter og servér med ribsgelé.
Tip: Hvid portvin eller cognac kan anvendes i stedet for sherry
Energi pr. person: 3383 kJ/805 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 12 g
Alkohol: 1 g