Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Krondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé
Krondyrmørbrad med hasselbackkartofler, svampe og ribsgelé
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
600 g krondyrmørbrad
0.5 tsk salt
0.5 tsk sort peber
1 dl ribsgelé
Hasselbackkartofler
600 g bagekartofler
50 g smør
0.5 tsk salt
0.5 tsk sort peber
0.5 dl estragonblade
0.5 dl frisk timian
0.5 dl frisk rosmarin
Svampesauce
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 g smør
300 g champignoner
1.5 dl sherry
4 dl madlavningsfløde
friskkværnet peber og salt
2 spsk majsstivelse
Sådan gør du
1.
Vask og skrub kartoflerne.
2.
Snit hver kartoffel i skiver, uden at skære helt igennem.
3.
Læg kartoflerne på en bageplade, og kom en tynd skive smør på hver kartoffel.
4.
Drys med friskkværnet sort peber og salt.
5.
Rist kartoflerne i ovnen i ca. 50 minutter.
6.
Hak estragon, timian og rosmarin groft.
7.
Drys de hakkede urter på kartoflerne.
8.
Fortsæt med svampesaucen: Hak skalotteløg og hvidløg fint.
9.
Hak svampene groft.
10.
Kom løg og svampe på en varm stegepande sammen med smør.
11.
Tilsæt sherry og lag det hele koge sammen.
12.
Tilsæt madlavningsfløde, sort peber og smag til med salt.
13.
Justér tykkelsen med majsstivelse.
14.
Drys krondyrmørbraden med salt og friskkværnet sort peber.
15.
Kom krondyrmørbraden på en varm pande sammen med smør.
16.
Steg den i cirka 10 minutter, til den har en pæn farve på alle sider og er cirka 58°C i midten.
17.
Lad den hvile tildækket i cirka 10 minutter.
18.
Anret skiver af krondyrmørbrad, hasselbackkartofler og svampesauce på tallerkenerne.
19.
Pynt af med friske urter og servér med ribsgelé.
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11535 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
27.5 %
8.1 g
Kulhydrat:
32.6 %
9.5 g
Fedt:
33.7 %
4.5 g
Alkohol:
6.2 %
1.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;