HjemOpskrifterKrondyrgryde med bacon, ristede østershatte og blommer

Krondyrgryde med bacon, ristede østershatte og blommer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 30 g smør
  • 700 g kronhjortemørbrader i tern 3x3 cm
  • 3 spsk hvedemel
  • 200 g bacontern
  • 5 enebær
  • 5 hele nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 4 timianblade
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl vildtbouillon
  • 2 dl fløde
  • salt og sort peber
kartoffel- og knoldsellerimos:
  • 600 g bagekartofler
  • 500 g knoldselleri
  • 75 g smør
  • 1.5 dl mælk
  • groft salt
garniture:
  • 200 g østershatte
  • 300 g blommer
  • 25 g smør
  • salt og sort peber
  • pynt: frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Varm en støbejernsgryde eller sauterpande op med smør, til det bruser.

  • 2.
    Vend krondyr i tern i en skål med hvedemel og brun det i smørret på alle sider.

  • 3.
    Kom bacontern ved og lad det brune med.

  • 4.
    Tilsæt enebær, nelliker, laurbærblade, timian og hvidvin.

  • 5.
    Lad det bruse op i 5 minutter.

  • 6.
    Kom vildtbouillon ved og lad det småsimre under låg i ca. 40 minutter.

  • 7.
    Tilsæt fløde og lad det koge videre uden låg i ca. 15-20 minutter, til kødet er mørt.

  • 8.
    Smag til med salt og kværnet peber.

  • 9.
    Skær bagekartofler og knoldselleri i grove tern og kog det i en gryde, til det er mørt.

  • 10.
    Hæld vandet fra og lad det sidste vand dampe af i gryden.

  • 11.
    Kom smør ved og mos det med et piskeris, tilsæt mælk og rør til en cremet konsistens.

  • 12.
    Lige inden servering smages mosen til med salt.

  • 13.
    Skær østershatte i mindre stykker og del blommer i både.

  • 14.
    Varm en pande op med smør og sautér østershatte, til de er gyldne.

  • 15.
    Krydr med salt og peber.

  • 16.
    Kom dem på en tallerken.

  • 17.
    Vend blommerne på den lune pande.

  • 18.
    Anret i dybe tallerkener med kartoffel- og sellerimos i bunden, krondyrgryde og top med stegte østershatte, blommer i både og timiankviste.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14676 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
395 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 25.4 %5.9 g
Kulhydrat: 21.9 %5.1 g
Fedt: 48.8 %5.2 g
Alkohol: 3.9 %0.5 g
;