Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Krondyrgryde med bacon, ristede østershatte og blommer

60-90 min
4 personer

Ingredienser

30 g smør

700 g krondyr i tern 3x3 cm

3 spsk hvedemel

200 g bacon i tern

5 stk enebær

5 stk nelliker

3 stk laurbærblade

4 kviste frisk timian

2 dl hvidvin

5 dl vildtbouillon

2 dl fløde

Salt og peber

 

Kartoffel- og knoldsellerimos:

600 g bagekartofler

500 g knoldselleri

75 g smør

1,5 dl mælk

Salt

 

Garniture:

200 g østershatte

300 g blommer

25 g smør

Salt og peber

Pynt: Frisk timian

Om råvarerne

Varm en støbejernsgryde eller sauterpande op med smør, til det bruser. Vend krondyr i tern i en skål med hvedemel og brun det i smørret på alle sider. Kom bacontern ved og lad det brune med.

Tilsæt enebær, nelliker, laurbærblade, timian og hvidvin. Lad det bruse op i 5 minutter. Kom vildtbouillon ved og lad det småsimre under låg i ca. 40 minutter. Tilsæt fløde og lad det koge videre uden låg i ca. 15-20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og kværnet peber.

Skær bagekartofler og knoldselleri i grove tern og kog det i en gryde, til det er mørt. Hæld vandet fra og lad det sidste vand dampe af i gryden. Kom smør ved og mos det med et piskeris, tilsæt mælk og rør til en cremet konsistens. Lige inden servering smages mosen til med salt.

Skær østershatte i mindre stykker og del blommer i både. Varm en pande op med smør og sautér østershatte, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Kom dem på en tallerken. Vend blommerne på den lune pande.

Anret i dybe tallerkener med kartoffel- og sellerimos i bunden, krondyrgryde og top med stegte østershatte, blommer i både og timiankviste.

 

Energi pr. person: 4422 kJ / 1053 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 10,0 g
Alkohol: 0,5 g

Krondyrgryde

Varm en støbejernsgryde eller sauterpande op med smør, til det bruser. Vend krondyr i tern i en skål med hvedemel og brun det i smørret på alle sider. Kom bacontern ved og lad det brune med.

Tilsæt enebær, nelliker, laurbærblade, timian og hvidvin. Lad det bruse op i 5 minutter. Kom vildtbouillon ved og lad det småsimre under låg i ca. 40 minutter. Tilsæt fløde og lad det koge videre uden låg i ca. 15-20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt og kværnet peber.

Skær bagekartofler og knoldselleri i grove tern og kog det i en gryde, til det er mørt. Hæld vandet fra og lad det sidste vand dampe af i gryden. Kom smør ved og mos det med et piskeris, tilsæt mælk og rør til en cremet konsistens. Lige inden servering smages mosen til med salt.

Skær østershatte i mindre stykker og del blommer i både. Varm en pande op med smør og sautér østershatte, til de er gyldne. Krydr med salt og peber. Kom dem på en tallerken. Vend blommerne på den lune pande.

Anret i dybe tallerkener med kartoffel- og sellerimos i bunden, krondyrgryde og top med stegte østershatte, blommer i både og timiankviste.

 

Energi pr. person: 4422 kJ / 1053 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 10,0 g
Alkohol: 0,5 g