Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Krondyrgryde med bacon, ristede østershatte og blommer
Krondyrgryde med bacon, ristede østershatte og blommer
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
30 g smør
700 g kronhjortemørbrader i tern 3x3 cm
3 spsk hvedemel
200 g bacontern
5 enebær
5 hele nelliker
3 laurbærblade
4 timianblade
2 dl hvidvin
5 dl vildtbouillon
2 dl fløde
salt og sort peber
kartoffel- og knoldsellerimos:
600 g bagekartofler
500 g knoldselleri
75 g smør
1.5 dl mælk
groft salt
garniture:
200 g østershatte
300 g blommer
25 g smør
salt og sort peber
pynt: frisk timian
Sådan gør du
1.
Varm en støbejernsgryde eller sauterpande op med smør, til det bruser.
2.
Vend krondyr i tern i en skål med hvedemel og brun det i smørret på alle sider.
3.
Kom bacontern ved og lad det brune med.
4.
Tilsæt enebær, nelliker, laurbærblade, timian og hvidvin.
5.
Lad det bruse op i 5 minutter.
6.
Kom vildtbouillon ved og lad det småsimre under låg i ca. 40 minutter.
7.
Tilsæt fløde og lad det koge videre uden låg i ca. 15-20 minutter, til kødet er mørt.
8.
Smag til med salt og kværnet peber.
9.
Skær bagekartofler og knoldselleri i grove tern og kog det i en gryde, til det er mørt.
10.
Hæld vandet fra og lad det sidste vand dampe af i gryden.
11.
Kom smør ved og mos det med et piskeris, tilsæt mælk og rør til en cremet konsistens.
12.
Lige inden servering smages mosen til med salt.
13.
Skær østershatte i mindre stykker og del blommer i både.
14.
Varm en pande op med smør og sautér østershatte, til de er gyldne.
15.
Krydr med salt og peber.
16.
Kom dem på en tallerken.
17.
Vend blommerne på den lune pande.
18.
Anret i dybe tallerkener med kartoffel- og sellerimos i bunden, krondyrgryde og top med stegte østershatte, blommer i både og timiankviste.
Vildt
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14676 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
395 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
25.4 %
5.9 g
Kulhydrat:
21.9 %
5.1 g
Fedt:
48.8 %
5.2 g
Alkohol:
3.9 %
0.5 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;