Kransekage med nøddekrokant

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Antal: 16 stk.

250 g ren rå marcipan.
125 g flormelis.
1 pasteuriseret æggehvide. 

Pynt:
50 g hasselnødder.
75 g sukker.
50 g mørk chokolade.

 

Sådan gør du

Rør marcipan blød med flormelis og æggehvide. Form massen til 16 små kransekager, der lægges på en bageplade med bagepapir. Bag kransekagerne i 10-12 min. ved 175°C. Rist hasselnødderne 10 min. i ovnen ved 200°C. Gnid det meste af skallerne af. Smelt sukker i en lille gryde og kog det til karamel. Rør nødderne i og bred massen ud på en bage- eller stenplade med bagepapir på. Køl det af og hak det derefter fint. Smelt chokoladen. Dyp toppen af hver kransekage i chokolade og herefter i den hakkede nøddekrokant. 

Energi pr. stk.: 678KJ/162Kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 63,1 g.
Fedt: 17,9 g.