HjemOpskrifterKransekage med nøddekrokant

Kransekage med nøddekrokant

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g marcipan
  • 125 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggehvide
pynt:
  • 50 g hasselnødder
  • 75 g sukker
  • 50 g mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør marcipan blød med flormelis og æggehvide.

  • 2.
    Form massen til 16 små kransekager, der lægges på en bageplade med bagepapir.

  • 3.
    Bag kransekagerne i 10-12 min. ved 175°C.

  • 4.
    Rist hasselnødderne 10 min. i ovnen ved 200°C.

  • 5.
    Gnid det meste af skallerne af.

  • 6.
    Smelt sukker i en lille gryde og kog det til karamel.

  • 7.
    Rør nødderne i og bred massen ud på en bage- eller stenplade med bagepapir på.

  • 8.
    Køl det af og hak det derefter fint.

  • 9.
    Smelt chokoladen.

  • 10.
    Dyp toppen af hver kransekage i chokolade og herefter i den hakkede nøddekrokant.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10604 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1828 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 6 %6.4 g
Kulhydrat: 57.6 %62.0 g
Fedt: 36.4 %18.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;