HjemOpskrifterKoteletter med grillet hjertesalat, grøn dip og ovnstegte kartofler

Koteletter med grillet hjertesalat, grøn dip og ovnstegte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 4 grisekoteletter
  • 3 rosmarinkviste
ovnstegte kartofler:
  • 800 g nemme kartofler
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk røget paprika
  • 3 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
grøn gremolata:
  • 2 dl hakket bredbladet persille
  • 2 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg
grøn dip:
  • 1.5 dl Arla® ØKO yoghurt naturel 0,5%
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 0.25 tsk mildt chilipulver
grillet hjertesalat:
  • 4 hjertesalat
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør kartofler og skær dem i halve eller kvarte.

  • 2.
    Vend dem med krydderier og olie og kom dem i et ovnfast fad.

  • 3.
    Stil dem i ovnen ved 200°C i 45 minutter.

  • 4.
    Bland hakket bredbladet persille, revet citronskal og finthakket hvidløg sammen til en grøn gremolata.

  • 5.
    Rør herefter ingredienserne sammen til den grønne dip.

  • 6.
    Varm en grillpande op med olivenolie, halvér hjertesalat og grill dem ved høj varme i 1-2 minutter, til der er grillstriber.

  • 7.
    Grill dem alle og krydr med salt og peber.

  • 8.
    Steg koteletter i smør på en varm pande i ca. 2,5-3 minutter på hver side med friske rosmarinkviste.

  • 9.
    Krydr med salt og peber.

  • 10.
    Anret på en tallerken: Stegt svinekotelet med grøn dip, grillet hjertesalat drysset med grøn gremolata og ovnstegte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20960 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 16 %8.4 g
Kulhydrat: 39 %20.4 g
Fedt: 45 %10.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;