HjemOpskrifterKotelet af gris med æbler og jordskokker

Kotelet af gris med æbler og jordskokker

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 250 g skalotteløg
  • 4 grisekoteletter med skaft
  • salt og sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 blade frisk salvie
  • 2 dl vand
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk grov sennep

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i skiver.

  • 2.
    Skær æbler i både.

  • 3.
    Del skalotteløg i halve.

  • 4.
    Krydr kødet med salt og peber.

  • 5.
    Varm smør og olie i en pande, og brun kødet godt på begge sider.

  • 6.
    Tag dem af panden og læg til side.

  • 7.
    Kom jordskokker og løg i panden og steg i 5 min. til det bruner.

  • 8.
    Tilsæt æbler, grofthakket salvie, vand og begge slags sennep, og lad simre i 5 min.

  • 9.
    Kom så kødet tilbage i panden og giv det 4 min. pr. side i saucen, til de er gennemstegte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6165 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
339 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 32.2 %6.4 g
Kulhydrat: 31 %6.2 g
Fedt: 36.8 %3.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;