Kotelet af gris med æbler og jordskokker

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Svinekotelet med æbler og jordskokker
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g jordskokker

2 æbler

250 g skalotteløg

4 koteletter af gris med skaft

Salt og sort peber

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

6-8 blade salvie

2 dl vand

2 spsk. dijonsennep

1 spsk. grov sennep

Sådan gør du

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Skær æbler i både. Del skalotteløg i halve. Krydr kødet med salt og peber. Varm smør og olie i en pande, og brun kødet godt på begge sider. Tag dem af panden og læg til side. Kom jordskokker og løg i panden og steg i 5 min. til det bruner. Tilsæt æbler, grofthakket salvie, vand og begge slags sennep, og lad simre i 5 min. Kom så kødet tilbage i panden og giv det 4 min. pr. side i saucen, til de er gennemstegte.

 

Energi pr. person: 2028KJ/485Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 7,3 g.
Fedt: 3 g.