HjemOpskrifterDen klassiske risalamande

Den klassiske risalamande

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g grødris
  • 7 dl sødmælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 125 g mandler
  • 7 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 glas amarenakirsebær
  • ½ dl mørk portvin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

  • 2.
    Gem vaniljekornene.

  • 3.
    Kog risene med den tomme vaniljestang og mælken som anvist på emballagen.

  • 4.
    Tag risengrøden af varmen, fjern vaniljestangen og rør grøden med sukker og vaniljekorn og sæt den på køl.

  • 5.
    Smut mandlerne, hak dem og vend dem i risengrøden.

  • 6.
    Pisk fløden til flødeskum, vend i den afkølede risengrød og sæt den på køl indtil servering.

  • 7.
    Lun kirsebærrene sammen med Portvin.

  • 8.
    Ønsker du en tykkere sauce, kan du jævne den med lidt Maïzena majsstivelse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17323 kj / 4140 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1017 kj / 243 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 7.1 %4.3 g
Kulhydrat: 18.7 %11.2 g
Fedt: 72.9 %20.0 g
Alkohol: 1.3 %0.5 g
;