HjemOpskrifterKlassisk thai karrykylling

Klassisk thai karrykylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • olie til stegning
  • 3 spsk rød karrypasta
  • 4 kyllingefileter skåret i mindre stykker
  • 4 røde snackpebere skåret i tern
  • 1 citrongræs
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 4 tørrede limeblade
  • 1 dåse kokosmælk
  • 320 g jasminris eller fuldkornsris
  • masser af friskhakket frisk koriander

Sådan gør du

  • 1.
    Varm olien i en wok eller i en stor pande.

  • 2.
    Tilsæt løg og rist dem i ca. 2-3 min.

  • 3.
    Rør karrypastaen i og rist den sammen med løget i ca. 1 min.

  • 4.
    Tilsæt kyllingestykker og vend dem godt.

  • 5.
    Hæld snackpeber, citrongræs, fiskesauce, farin, gurkemeje, limeblade og kokosmælk i panden.

  • 6.
    Lad retten simre uden låg i ca. 15 min. under omrøring.

  • 7.
    Kog ris efter anvisning på pakken.

  • 8.
    Serveres med kogte ris og masser af frisk koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11167 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
581 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 24.4 %8.3 g
Kulhydrat: 46.3 %15.8 g
Fedt: 29.3 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;