HjemOpskrifterKlassisk risalamande

Klassisk risalamande

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 80 g grødris
  • 5 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ vaniljestang
  • 65 g mandler
  • 3½ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ glas syltede kirsebær
  • ½ dl hvid portvin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

  • 2.
    Kog risene som anvist på emballagen, og tilsæt vaniljestangen sammen med mælken.

  • 3.
    Tag risengrøden af varmen, fjern vaniljestangen og rør grøden med sukker og vaniljekorn og sæt den på køl.

  • 4.
    Smut mandlerne, hak dem og vend dem i risengrøden.

  • 5.
    Pisk fløden til flødeskum, vend i den afkølede risengrød og sæt den på køl indtil servering.

  • 6.
    Tag risalamanden ud af køleskabet et kvarter inden servering, det giver mere smag.

  • 7.
    Lun kirsebærrene sammen med portvin.

  • 8.
    Server den lune kirsebærsauce sammen med risalamanden.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10798 kj / 2581 kcal
Næringsindhold pr. 100g
875 kj / 209 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 7.3 %3.8 g
Kulhydrat: 29.8 %15.3 g
Fedt: 60.7 %14.4 g
Alkohol: 2.2 %0.6 g
;