Klassisk kransekage eller kransekagestænger

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

500 g Odense bagemarcipan
200 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider
Glasur:
175 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvider
1/2 tsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

Ælt marcipanmassen med sukker og æggehvider.

Varm massen op i en tykbundet gryde til den er lun.

Tril massen i stænger og klem dem spidse på midten som en tagryg.

Skær stængerne i passende stykker eller form dem til ringe som kan stables til den klassiske kransekage. Lav den første ring 8 cm lang og 2 cm tyk. Læg 4 cm til pr. ring i længde ved de næste ringe.

Sæt stykkerne og ringene på bagepapir og bag dem ved 200° C til de er gyldne ca. 10 minutter. Lad dem afkøle på pladen.

Pynt efter afkøling.

Glasur
Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen. Glasuren skal være tyk og lidt sej. Fyld glasuren i et papirkræmmerhus, klip hul i spidsen og pynt kransekagestykkerne/ringene. Samme glasur bruges også som limdutter til at lime ringene sammen.