HjemOpskrifterKlassisk kransekage eller kransekagestænger

Klassisk kransekage eller kransekagestænger

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 500 g bagemarcipan
  • 200 g sukker
  • 2 pasteuriserede æggehvider
Glasur:
  • 175 g flormelis
  • 1 pasteuriserede æggehvide
  • 0.5 tsk hvidvinseddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Ælt marcipanmassen med sukker og æggehvider.

  • 2.
    Varm massen op i en tykbundet gryde til den er lun.

  • 3.
    Tril massen i stænger og klem dem spidse på midten som en tagryg.

  • 4.
    Skær stængerne i passende stykker eller form dem til ringe som kan stables til den klassiske kransekage.

  • 5.
    Lav den første ring 8 cm lang og 2 cm tyk.

  • 6.
    Læg 4 cm til pr. ring i længde ved de næste ringe.

  • 7.
    Sæt stykkerne og ringene på bagepapir og bag dem ved 200° C til de er gyldne ca. 10 minutter.

  • 8.
    Lad dem afkøle på pladen.

  • 9.
    Pynt efter afkøling.

  • 10.
    Glasur: Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen. Glasuren skal være tyk og lidt sej.

  • 11.
    Fyld glasuren i et papirkræmmerhus, klip hul i spidsen og pynt kransekagestykkerne/ringene.

  • 12.
    Samme glasur bruges også som limdutter til at lime ringene sammen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15981 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1651 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 6.2 %6.1 g
Kulhydrat: 67.2 %65.2 g
Fedt: 26.6 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;