Klassisk flæskesteg

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Klassisk flæskesteg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1,5 kg svinekam med svær uden ben.
2 tsk. groft salt.
Sort peber.
6 laurbærblade.
2 løg.
1 gulerod.
1 pastinak.
½ liter æblecider eller vand.
2 kviste timian.
20 g blødt smør.
2 spsk. hvedemel.
1 spsk. ribsgele.

Evt. kulør.

Sådan gør du

Gå sværen efter og sørg for den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen. Gnid sværen godt med rigeligt groft salt, så det kommer godt ned mellem sværene. Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene. Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker. Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblecider eller vand ved. Læg en rist over og placer svinekammen i midten. Steg flæskestegen ved 200˚C i 1 ¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70˚C Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind. 
Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde.
Skum fedtet fra og brug det til at lave sovsen. 

Energi pr. person: 3188 Kj/759 kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g.
Kulhydrat: 5,6 g.
Fedt: 11,1 g.