HjemOpskrifterKlassisk flæskesteg

Klassisk flæskesteg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 kg svinekamme med svær uden ben
  • 2 tsk groft salt
  • sort peber
  • 6 laurbærblade
  • 2 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 0.5 liter æblecider eller vand
  • 2 timianblade
  • 20 g blødt smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk ribsgelé
  • evt. kulør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gå sværen efter og sørg for den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen.

  • 2.
    Gnid sværen godt med rigeligt groft salt, så det kommer godt ned mellem sværene.

  • 3.
    Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene.

  • 4.
    Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker.

  • 5.
    Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblecider eller vand ved.

  • 6.
    Læg en rist over og placer svinekammen i midten.

  • 7.
    Steg flæskestegen ved 200˚C i 1 ¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70˚C Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind.

  • 8.
    Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde.

  • 9.
    Skum fedtet fra og brug det til at lave sovsen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17679 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
734 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 28.4 %12.3 g
Kulhydrat: 9.7 %4.2 g
Fedt: 61.2 %12.1 g
Alkohol: 0.7 %0.2 g
;