Klassisk and

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Klassisk and
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2,8 kg and
1 spsk salt
1 tsk kværnet sort peber
2  æbler skåret i både
200 g svesker
10 dl vand

Sådan gør du

Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges. Forvarm ovnen til 175˚C. Fjern indmad, klip gumpen af og dup anden tør. Gnid den grundigt udvendigt og indvendigt med salt og kværnet peber. Fyld den med æbler og svesker og bind den sammen med stegesnor.

Kom anden på en rist over en bradepande med brystet nedad. Hæld 1/2 liter vand i. Sættes midt i ovnen og steges med brystet nedad i 1,5 time. Vend anden og steg videre i 1 time. 

Stik en kødnål ind ved overlåret og tjek om kødsaften er klar. Når den er det, er anden færdig. Lad den hvile i 20 min. inden udskæring. Sigt skyen fra bradepanden og lad den køle af. Fjern fedtet fra skyen og gem fedt og sky til at lave andesaucen.

Energi pr. person: 12163 Kj/ 2896 kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat:  4,4 g.
Fedt: 38,4 g.