HjemOpskrifterKlassisk and

Klassisk and

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2.8 kg ænder
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk salt
  • 2 æbler skåret i både
  • 200 g svesker
  • 1 l vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tag anden ud af køleskabet 1 time før den skal steges.

  • 2.
    Forvarm ovnen til 175˚C.

  • 3.
    Fjern indmad, klip gumpen af og dup anden tør.

  • 4.
    Gnid den grundigt udvendigt og indvendigt med salt og kværnet peber.

  • 5.
    Fyld den med æbler og svesker og bind den sammen med stegesnor.

  • 6.
    Kom anden på en rist over en bradepande med brystet nedad.

  • 7.
    Hæld 1/2 liter vand i.

  • 8.
    Sættes midt i ovnen og steges med brystet nedad i 1,5 time.

  • 9.
    Vend anden og steg videre i 1 time.

  • 10.
    Stik en kødnål ind ved overlåret og tjek om kødsaften er klar.

  • 11.
    Når den er det, er anden færdig.

  • 12.
    Lad den hvile i 20 min. inden udskæring.

  • 13.
    Sigt skyen fra bradepanden og lad den køle af.

  • 14.
    Fjern fedtet fra skyen og gem fedt og sky til at lave andesaucen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16161 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
378 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 59.1 %13.2 g
Kulhydrat: 13.1 %2.9 g
Fedt: 27.8 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;