Kiksekage

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 300 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g søde firkantede kiks (marie kiks eller firkantede kiks)
  • 100 g blandede nødder og frø
  • 2 spsk frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • 1.
    Hak chokoladen groft og kom den i en skål.

  • 2.
    Varm fløden op til kogepunktet og hæld lidt af den i den hakkede chokolade.

  • 3.
    Rør forsigtigt med en dejskraber til en ensartet konsistens.

  • 4.
    Kom resten af fløden i og rør til en glat konsistens.

  • 5.
    Lad chokoladeblandingen afkøle lidt.

  • 6.
    Beklæd en form med husholdningsfilm.

  • 7.
    Kom kiksestykker i bunden, derefter et lag chokoladecreme, et lag frysetørret hindbær, lidt hakkede nødder og et lag kiks.

  • 8.
    Tryk kiksene ned i blandingen og gentag med chokoladecreme, frysetørret hindbær og nødder til der er 4 lag kiks.

  • 9.
    Slut af med chokolade på toppen og drys med hakkede nødder og frysetørrede hindbær.

  • 10.
    Fold husholdningsfilmen over toppen og stil den på køl i min. 6 timer.

  • 11.
    Kan også fryses og skæres semi frossen.

  • 12.
    Tag kiksekagen ud af formen og anret på et fad.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12733 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1401 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 6.1 %5.1 g
Kulhydrat: 47.7 %39.3 g
Fedt: 46.2 %17.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;