Kebabspyd med myntedressing og tomat- kikærtesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kebabspyd med myntedressing og tomat- kikærtesalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hakket oksekød 9-12 %
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 håndfuld frisk mynte
200 g græsk yoghurt 2 %
250 g tomater
1 dåse kikærter
1 rødløg
100 g feta
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Tilbehør: pitabrød

Sådan gør du

Bland hakket oksekød med spidskommen, oregano og knust hvidløg. Krydr med salt og godt med peber. Del farsen i 8 dele og form hver del til en kebab omkring et grillspyd. Grill kebabberne ved middel varme til de er gennemstegte, ca. 4 min. pr. side. 

Hak mynten fint og rør den sammen med yoghurten. Smag til med salt. Skær tomaterne i grove stykker. Skyl kikærterne i en sigte og bland dem med tomaterne. Skær løget i strimler og kom i salaten. Smuldr feta i og vend det hele rundt med olie/eddike. Krydr med salt og peber og tilsæt evt lidt ekstra mynteblade. Spis med lune pitabrød.

 

Energifordeling pr. person: KJ3521/841Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 26 g.
Fedt: 6 g.