HjemOpskrifterKebabspyd med myntedressing og tomat- kikærtesalat

Kebabspyd med myntedressing og tomat- kikærtesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 fed hvidløg
  • salt & sort peber
  • 1 bæger mynte
  • 200 g græsk yoghurt
  • 250 g tomater
  • 1 dåse kogt kikært
  • 1 rødløg
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • tilbehør: pitabrød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hakket oksekød med spidskommen, oregano og knust hvidløg.

  • 2.
    Krydr med salt og godt med peber.

  • 3.
    Del farsen i 8 dele og form hver del til en kebab omkring et grillspyd.

  • 4.
    Grill kebabberne ved middel varme til de er gennemstegte, ca. 4 min. pr. side.

  • 5.
    Hak mynten fint og rør den sammen med yoghurten.

  • 6.
    Smag til med salt.

  • 7.
    Skær tomaterne i grove stykker.

  • 8.
    Skyl kikærterne i en sigte og bland dem med tomaterne.

  • 9.
    Skær løget i strimler og kom i salaten.

  • 10.
    Smuldr feta i og vend det hele rundt med olie/eddike.

  • 11.
    Krydr med salt og peber og tilsæt evt lidt ekstra mynteblade.

  • 12.
    Spis med lune pitabrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8838 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
615 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 27.5 %9.9 g
Kulhydrat: 12.2 %4.4 g
Fedt: 60.3 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;