Kartoffelvafler med varmrøget laks og estragondressing

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Kartoffelvafler med varmrøget laks og estragondressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Vafler: 

2 æg 

300 g kartoffelmos 

1 ½ dl mælk 

25 g smeltet smør 

75 g hvedemel 

2 forårsløg 

Salt og hvid peber 

¼ tsk. revet muskat 

Topping: 

150 g creme fraiche 9 % 

1 håndfuld frisk estragon 

1 tsk. revet citronskal 

1 spsk. dijonsennep 

Salt og sort peber 

250 g varmrøget laks 

Ærteskud og ekstra estrago

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive. Bland kartoffelmosen med æggeblommer, mælk, smeltet smør, hvedemel og forårsløg i tynde skiver og krydr med salt, peber og muskat. Vend de piskede hvider forsigtigt i kartoffelblandingen. Steg dejen til vafler i et varmt vaffeljern, og hold dem lune i ovnen. Blend creme fraiche sammen med estragon, citronskal og sennep, og smag til med salt og peber. Pluk laksen i mindre stykker, og kom oven på vaflerne sammen med dressing. Pynt med ærteskud og estragon.

 

Energi pr. person: 1953KJ/467Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 8,4 g. 
Kulhydrat: 10,7 g. 
Fedt: 9,3 g