HjemOpskrifterKartoffelvafler med varmrøget laks og estragondressing

Kartoffelvafler med varmrøget laks og estragondressing

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
vafler:
  • 2 æg
  • 300 300 g kartoffelmos
  • 1.5 dl mælk
  • 25 g smeltet smør
  • 75 g hvedemel
  • 2 forårsløg
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 0.25 tsk revet muskatnød
    topping:
    • 150 g økologisk creme fraiche 9%
    • 1 dl estragonblade
    • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
    • 1 spsk dijonsennep
    • salt og sort peber
    • 250 g varmrøgede laks
    • ærteskud og ekstra estragon

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive.

    • 2.
      Bland kartoffelmosen med æggeblommer, mælk, smeltet smør, hvedemel og forårsløg i tynde skiver og krydr med salt, peber og muskat.

    • 3.
      Vend de piskede hvider forsigtigt i kartoffelblandingen.

    • 4.
      Steg dejen til vafler i et varmt vaffeljern, og hold dem lune i ovnen.

    • 5.
      Blend creme fraiche sammen med estragon, citronskal og sennep, og smag til med salt og peber.

    • 6.
      Pluk laksen i mindre stykker, og kom oven på vaflerne sammen med dressing.

    • 7.
      Pynt med ærteskud og estragon.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    5799 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    709 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.6 g
    Protein: 25.2 %10.5 g
    Kulhydrat: 21 %8.8 g
    Fedt: 53.8 %10.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;