4 personer
700 g kartofler
1 løg
1 tsk frisk timian
Salt og sort peber
1½ l hønsebouillon
½ l fritureolie
2 avocado
1 bdt dild
1 spsk citronsaft
Skrub kartoflerne grundigt og skræl dem. Gem skrællen og dup den tør mellem to rene viskestykker. Skær kartoflerne i tern og kom i en gryde sammen med løg i strimler og timian. Krydr med lidt salt og peber og hæld bouillon over. Lad kartoflerne koge møre i 25 min og blend så suppen til en cremet konsistens. Smag til med salt. Varm olien til 150 °C i en gryde og fritér kartoffelskrællerne 2-3 min til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og læg dem på flere lag køkkenrulle. Krydr med salt. Skær avocado i små tern og vend med hakket dild, citronsaft og lidt salt og peber. Server suppen med avocadotern og sprøde kartoffelskræller.
Energi pr. person: 1328KJ/317Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 1 g.
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 2 g.