Kartoffelsuppe med sprød kartoffelskræl og avocadotern

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kartoffelsuppe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kartofler
1 løg
1 tsk frisk timian
Salt og sort peber
1½ l hønsebouillon
½ l fritureolie
2 avocado
1 bdt dild
1 spsk citronsaft

Sådan gør du

Skrub kartoflerne grundigt og skræl dem. Gem skrællen og dup den tør mellem to rene viskestykker. Skær kartoflerne i tern og kom i en gryde sammen med løg i strimler og timian. Krydr med lidt salt og peber og hæld bouillon over. Lad kartoflerne koge møre i 25 min og blend så suppen til en cremet konsistens. Smag til med salt. Varm olien til 150 °C i en gryde og fritér kartoffelskrællerne 2-3 min til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og læg dem på flere lag køkkenrulle. Krydr med salt. Skær avocado i små tern og vend med hakket dild, citronsaft og lidt salt og peber. Server suppen med avocadotern og sprøde kartoffelskræller. 

 

Energi pr. person: 1328KJ/317Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 1 g.

Kulhydrat: 7,2 g.

Fedt: 2 g.