HjemOpskrifterKartoffelsuppe med sprød kartoffelskræl og avocadotern

Kartoffelsuppe med sprød kartoffelskræl og avocadotern

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kartofler
  • 1 zittauerløg
  • 1 tsk frisk timian
  • salt og sort peber
  • 1½ liter hønsebouillon
  • ½ liter fritureolie
  • 2 avocadoer
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne grundigt og skræl dem.

  • 2.
    Gem skrællen og dup den tør mellem to rene viskestykker.

  • 3.
    Skær kartoflerne i tern og kom i en gryde sammen med løg i strimler og timian.

  • 4.
    Krydr med lidt salt og peber og hæld bouillon over.

  • 5.
    Lad kartoflerne koge møre i 25 min og blend så suppen til en cremet konsistens.

  • 6.
    Smag til med salt.

  • 7.
    Varm olien til 150 °C i en gryde og fritér kartoffelskrællerne 2-3 min til de er gyldne og sprøde.

  • 8.
    Tag dem op med en hulske og læg dem på flere lag køkkenrulle.

  • 9.
    Krydr med salt.

  • 10.
    Skær avocado i små tern og vend med hakket dild, citronsaft og lidt salt og peber.

  • 11.
    Server suppen med avocadotern og sprøde kartoffelskræller.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21780 kj / 5205 kcal
Næringsindhold pr. 100g
722 kj / 173 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 2.3 %1.0 g
Kulhydrat: 13 %5.5 g
Fedt: 84.7 %16.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;