Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kartoffelspyd på rosmarinkviste med estragon-mayo

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

600 g nye kartofler

8-10 rosmarinstilke uden rosmarinblade

 

Estragon-mayo:

1 dl frisk estragon

2 past. æggeblommer

1 tsk sennep

2 tsk eddike

1,5 dl majsolie (neutral olie)

½ tsk salt

 

Krydderurterub:

1 spsk hvidløgssalt

2 tsk tørret rosmarin

2 tsk frisk rosmarin

1 tsk røget paprika

 

Pynt: Seasalt, estragon eller rosmarin

Om råvarerne

Kog kartoflerne til de er faste og har bid, og halvér dem.

Til estragon-mayo piskes finthakket estragon, æggeblommer, sennep og eddike med elpisker til en ensartet konsistens. Hæld forsigtigt olien i lidt efter lidt, til olien er pisket ind i æggeblommerne. Smag estragon-mayoen til med salt, og kom den i små skåle.

 

Til krydderurterub blandes hvidløgssalt, tørret rosmarin, hakket frisk rosmarin og paprika. Bland de halve kartofler i krydderblandingen. Varm en grill eller grillpande op. Stik halve kartofler på rosmarinstilkene og grill dem, til de er varme og har tydelige grillstriber. Servér grillede kartoffelspyd med estragon-mayo til. Pynt med seasalt og krydderurter.

 

Energi pr. person: 2009 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 11,5 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
kartoffelspyd_paa_rosmarinkviste_med_estragon-mayo

Kog kartoflerne til de er faste og har bid, og halvér dem.

Til estragon-mayo piskes finthakket estragon, æggeblommer, sennep og eddike med elpisker til en ensartet konsistens. Hæld forsigtigt olien i lidt efter lidt, til olien er pisket ind i æggeblommerne. Smag estragon-mayoen til med salt, og kom den i små skåle.

 

Til krydderurterub blandes hvidløgssalt, tørret rosmarin, hakket frisk rosmarin og paprika. Bland de halve kartofler i krydderblandingen. Varm en grill eller grillpande op. Stik halve kartofler på rosmarinstilkene og grill dem, til de er varme og har tydelige grillstriber. Servér grillede kartoffelspyd med estragon-mayo til. Pynt med seasalt og krydderurter.

 

Energi pr. person: 2009 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 11,5 g