4 personer
600 g nye kartofler
8-10 rosmarinstilke uden rosmarinblade
Estragon-mayo:
1 dl frisk estragon
2 past. æggeblommer
1 tsk sennep
2 tsk eddike
1,5 dl majsolie (neutral olie)
½ tsk salt
Krydderurterub:
1 spsk hvidløgssalt
2 tsk tørret rosmarin
2 tsk frisk rosmarin
1 tsk røget paprika
Pynt: Seasalt, estragon eller rosmarin
Kog kartoflerne til de er faste og har bid, og halvér dem.
Til estragon-mayo piskes finthakket estragon, æggeblommer, sennep og eddike med elpisker til en ensartet konsistens. Hæld forsigtigt olien i lidt efter lidt, til olien er pisket ind i æggeblommerne. Smag estragon-mayoen til med salt, og kom den i små skåle.
Til krydderurterub blandes hvidløgssalt, tørret rosmarin, hakket frisk rosmarin og paprika. Bland de halve kartofler i krydderblandingen. Varm en grill eller grillpande op. Stik halve kartofler på rosmarinstilkene og grill dem, til de er varme og har tydelige grillstriber. Servér grillede kartoffelspyd med estragon-mayo til. Pynt med seasalt og krydderurter.
Energi pr. person: 2009 kJ / 478 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 18,0 g
Kulhydrat: 11,5 g