HjemOpskrifterKartoffelspyd på rosmarinkviste med estragon-mayo

Kartoffelspyd på rosmarinkviste med estragon-mayo

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g nye kartofler
  • 8 rosmarinkviste uden rosmarinblade
    Estragon-mayo:
    • 1 dl estragonblade
    • 2 past. æggeblommer
    • 1 tsk sennep
    • 2 tsk eddike
    • 1.5 dl olie
    • 0.5 tsk salt
      Krydderurterub:
      • 3 tsk hvidløgssalt
      • 2 tsk tørret rosmarin
      • 2 tsk frisk rosmarin
      • 1 tsk røget paprika
        Pynt:
        • havsalt, estragon eller rosmarin

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Kog kartoflerne til de er faste og har bid, og halvér dem.

        • 2.
          Til estragon-mayo piskes finthakket estragon, æggeblommer, sennep og eddike med elpisker til en ensartet konsistens.

        • 3.
          Hæld forsigtigt olien i lidt efter lidt, til olien er pisket ind i æggeblommerne.

        • 4.
          Smag estragon-mayoen til med salt, og kom den i små skåle.

        • 5.
          Til krydderurterub blandes hvidløgssalt, tørret rosmarin, hakket frisk rosmarin og paprika.

        • 6.
          Bland de halve kartofler i krydderblandingen.

        • 7.
          Varm en grill eller grillpande op.

        • 8.
          Stik halve kartofler på rosmarinstilkene og grill dem, til de er varme og har tydelige grillstriber.

        • 9.
          Servér grillede kartoffelspyd med estragon-mayo til.

        • 10.
          Pynt med seasalt og krydderurter.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        7102 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        817 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.8 g
        Protein: 3.7 %1.8 g
        Kulhydrat: 19.9 %9.6 g
        Fedt: 76.4 %16.9 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;