HjemOpskrifterKartoffelspiraler med salsa verde

Kartoffelspiraler med salsa verde

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 8 skrubbede kartofler
  • 8 stål grillspyd
  • lidt olivenolie
    salsa verde:
    • 2 dl bredbladet persille
    • 1 dl frisk basilikum
    • 1 fed hvidløg
    • 1 ansjosfilet
    • 1 tsk dijonsennep
    • 1 spsk kapers
    • 2 spsk æbleeddike
    • 1 olivenolie
    • salt og friskkværnet peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Sæt forsigtig en kartoffel på hvert spyd.

    • 2.
      Placer en skarp kniv i vinkel i kartoflens ene ende.

    • 3.
      Begynd at skære kartoflen i tynde skiver langs grillspyddet, mens du drejer spyddet indtil du har skåret hele kartoflen.

    • 4.
      Træk forsigtig kartoffelskiverne fra hinanden til de ligner en proptrækker.

    • 5.
      Gentag med resten af kartoflerne.

    • 6.
      Pensl kartoffelspyddene med lidt olie og grill dem ved indirekte varme til de er gyldne og møre – ca. 25 – 30 min.

    • 7.
      Blend alle ingredienserne til salsa verden sammen.

    • 8.
      Smag til med salt og peber.

    • 9.
      Server salsa verde med de grillede kartoffelspiraler.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4965 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    743 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.7 g
    Protein: 3.6 %1.6 g
    Kulhydrat: 28.3 %12.4 g
    Fedt: 68.1 %13.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;