Kartoffelspiraler med salsa verde

30-60 min
4 personer

Ingredienser

8 stk skrubbede aflange kartofler, fx Allians

8 stål grillspyd

Lidt olivenolie

 

Salsa Verde:

2 dl bredbladet persille

1 dl basilikum

1 fed hvidløg

1 ansjosfilet

1 tsk dijonsennep

1 spsk kapers

2 spsk æbleeddike

1 dl olivenolie

Salt og kværnet sort peber

Sæt forsigtig en kartoffel på hvert spyd. Placer en skarp kniv i vinkel i kartoflens ene ende. Begynd at skære kartoflen i tynde skiver langs grillspyddet, mens du drejer spyddet indtil du har skåret hele kartoflen. Træk forsigtig kartoffelskiverne fra hinanden til de ligner en proptrækker. Gentag med resten af kartoflerne. Pensl kartoffelspyddene med lidt olie og grill dem ved indirekte varme til de er gyldne og møre – ca. 25 – 30 min.

Blend alle ingredienserne til salsa verden sammen. Smag til med salt og peber. Server salsa verde med de grillede kartoffelspiraler.

 

Energi pr. person: 1662 Kj/396 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g.
Kulhydrat: 15 g.

Fedt: 9 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kartoffelspiraler med salsa verde

Sæt forsigtig en kartoffel på hvert spyd. Placer en skarp kniv i vinkel i kartoflens ene ende. Begynd at skære kartoflen i tynde skiver langs grillspyddet, mens du drejer spyddet indtil du har skåret hele kartoflen. Træk forsigtig kartoffelskiverne fra hinanden til de ligner en proptrækker. Gentag med resten af kartoflerne. Pensl kartoffelspyddene med lidt olie og grill dem ved indirekte varme til de er gyldne og møre – ca. 25 – 30 min.

Blend alle ingredienserne til salsa verden sammen. Smag til med salt og peber. Server salsa verde med de grillede kartoffelspiraler.

 

Energi pr. person: 1662 Kj/396 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2 g.
Kulhydrat: 15 g.

Fedt: 9 g.