Kartoffelsalat med et juletvist

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Kartoffelsalat med et juletvist
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g små kartofler

100 g grønkål

2 appelsiner

100 g grønne vindruer

100 g valnødder

 

Juledressing:

0,75 dl appelsinsaft

1 spsk flydende honning

2 knuste kardemommekapsler

1 knsp stødt nellike

1 spsk sød sennep

10 g frisk ingefær

0,5 dl olivenolie

Groftkværnet sort peber

 

Tilbehør: Serveres til flæskesteg, stegt medisterpølse, frikadeller eller and.

Sådan gør du

Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.

Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af. Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet. Afkøl blandingen i en skål. Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med sort groftkværnet peber.

Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve. Hak valnødderne groft. Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag. Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål. 

 

Energi pr. person: 2233 kJ / 532 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 14,0 g