Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kartoffelsalat med et juletvist

Bedømmelse (19)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

800 g små kartofler

100 g grønkål

2 appelsiner

100 g grønne vindruer

100 g valnødder

 

Juledressing:

0,75 dl appelsinsaft

1 spsk flydende honning

2 knuste kardemommekapsler

1 knsp stødt nellike

1 spsk sød sennep

10 g frisk ingefær

0,5 dl olivenolie

Groftkværnet sort peber

 

Tilbehør: Serveres til flæskesteg, stegt medisterpølse, frikadeller eller and.

Om råvarerne

Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.

Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af. Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet. Afkøl blandingen i en skål. Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med sort groftkværnet peber.

Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve. Hak valnødderne groft. Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag. Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål. 

 

Energi pr. person: 2233 kJ / 532 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 14,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kartoffelsalat med et juletvist

Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.

Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af. Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet. Afkøl blandingen i en skål. Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med sort groftkværnet peber.

Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve. Hak valnødderne groft. Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag. Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål. 

 

Energi pr. person: 2233 kJ / 532 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 14,0 g