serveres til flæskesteg, stegt medisterpølse, frikadeller eller and
Sådan gør du
1.
Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.
2.
Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af.
3.
Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet.
4.
Afkøl blandingen i en skål.
5.
Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen.
6.
Smag til med sort groftkværnet peber.
7.
Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve.
8.
Hak valnødderne groft.
9.
Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag.
10.
Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål.