4 personer
800 g små kartofler
100 g grønkål
2 appelsiner
100 g grønne vindruer
100 g valnødder
Juledressing:
0,75 dl appelsinsaft
1 spsk flydende honning
2 knuste kardemommekapsler
1 knsp stødt nellike
1 spsk sød sennep
10 g frisk ingefær
0,5 dl olivenolie
Groftkværnet sort peber
Tilbehør: Serveres til flæskesteg, stegt medisterpølse, frikadeller eller and.
Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.
Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af. Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet. Afkøl blandingen i en skål. Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med sort groftkværnet peber.
Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve. Hak valnødderne groft. Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag. Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål.
Energi pr. person: 2233 kJ / 532 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 14,0 g