HjemOpskrifterKartoffelsalat med et juletvist

Kartoffelsalat med et juletvist

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g små kartofler
  • 100 g grønkål
  • 2 appelsiner
  • 100 g grønne vindruer
  • 100 g valnøddekerner
    juledressing:
    • 0.75 dl friskpresset appelsinsaft
    • 1 spsk flydende honning
    • 2 knuste kardemommekapsler
    • 0.2 tsk (1 knsp.) stødt nellike
    • 1 spsk grov, mild sennep
    • 10 g frisk ingefær
    • 0.5 dl olivenolie
    • groftkværnet peber
      tilbehør:
      • serveres til flæskesteg, stegt medisterpølse, frikadeller eller and

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.

      • 2.
        Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af.

      • 3.
        Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet.

      • 4.
        Afkøl blandingen i en skål.

      • 5.
        Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen.

      • 6.
        Smag til med sort groftkværnet peber.

      • 7.
        Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve.

      • 8.
        Hak valnødderne groft.

      • 9.
        Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag.

      • 10.
        Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8759 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      541 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.6 g
      Protein: 7.3 %2.3 g
      Kulhydrat: 43.9 %14.0 g
      Fedt: 48.8 %7.1 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;