HjemOpskrifterKartoffelsalat med et juletvist

Kartoffelsalat med et juletvist

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g små kartofler
  • 100 g grønkål
  • 2 appelsiner
  • 100 g grønne vindruer
  • 100 g valnøddekerner
juledressing:
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 knuste kardemommekapsler
  • ⅕ tsk (1 knsp.) stødt nellike
  • 1 spsk grov, mild sennep
  • 10 g frisk ingefær
  • ½ dl olivenolie
  • groftkværnet peber
tilbehør:
  • serveres til flæskestege, stegt medisterpølse, frikadeller eller and

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tip: Alle ingredienser kan klargøres dagen før og lægges sammen lige inden servering.

  • 2.
    Skræl og kog de små kartofler, og lad dem køle af.

  • 3.
    Lav herefter juledressingen: Kom appelsinsaft, flydende honning, knuste kardemommekapsler og stødt nellike i en lille gryde, og lad det varme op til kogepunktet.

  • 4.
    Afkøl blandingen i en skål.

  • 5.
    Når saften er afkølet, piskes sød sennep, friskrevet ingefær og olivenolie i, til dressingen er ensartet i konsistensen.

  • 6.
    Smag til med sort groftkværnet peber.

  • 7.
    Snit grønkål fint, skær appelsiner i fileter og vindruer i halve.

  • 8.
    Hak valnødderne groft.

  • 9.
    Vend dressingen sammen med de kogte, afkølede kartofler og lad det trække lidt smag.

  • 10.
    Bland de øvrige ingredienser i, og anret kartoffelsalaten på et fad eller i en skål.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8852 kj / 2116 kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 131 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 7.7 %2.5 g
Kulhydrat: 43 %13.8 g
Fedt: 49.3 %7.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;