4 personer
1 kg kartofler
2 dl mælk
25 g smør
¼ tsk. muskatnød
Salt og hvid peber
500 g blandede svampe, f.eks. shitake, østershatte og champignon
100 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. smør
1½ dl hvidvin
100 g mascarpone
2-3 kviste frisk timian
Sort peber
Salat:
250 g grønkål
1 æble
2 stilke bladselleri
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenoli
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem, og bland med den varme mælk. Smag til med muskat, salt og hvid peber. Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve. Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve. Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og sort peber. Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Energi pr. person: 2270KJ/543Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,3 g.
Kulhydrat: 9,2 g.
Fedt: 3,6 g