HjemOpskrifterKartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl mælk
  • 1 kg kartofler
  • 40 g smør
  • ¼ tsk muskatnød
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 500 g svampe, f.eks. shitake, østershatte og champignon
  • 100 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g smør
  • 1½ dl hvidvin
  • 100 g mascarpone
  • 2 stilke friske timiankviste
  • sort peber
salat:
  • 250 g grønkål
  • 1 æble
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Kog dem møre i usaltet vand.

  • 3.
    Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.

  • 4.
    Hæld vandet fra kartoflerne.

  • 5.
    Mos dem, og bland med den varme mælk.

  • 6.
    Smag til med muskat, salt og hvid peber.

  • 7.
    Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint.

  • 8.
    Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve.

  • 9.
    Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve.

  • 10.
    Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet.

  • 11.
    Smag til med salt og sort peber.

  • 12.
    Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9661 kj / 2309 kcal
Næringsindhold pr. 100g
375 kj / 90 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 11 %2.4 g
Kulhydrat: 42.3 %9.3 g
Fedt: 42.3 %4.3 g
Alkohol: 4.4 %0.6 g
;