Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Julen
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat
Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 dl mælk
1 kg kartoffel
25 g smør
0.25 tsk muskatnød
salt og friskkværnet hvid peber
500 g svampe, f.eks. shitake, østershatte og champignon
100 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1 g smør
1.5 dl hvidvin
100 g mascarpone
2 stilke timianblade
sort peber
salat:
250 g grønkål
1 æble
2 stilke bladselleri
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk olivenolie
SÅDAN GØR DU
1.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
2.
Kog dem møre i usaltet vand.
3.
Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.
4.
Hæld vandet fra kartoflerne.
5.
Mos dem, og bland med den varme mælk.
6.
Smag til med muskat, salt og hvid peber.
7.
Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint.
8.
Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve.
9.
Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve.
10.
Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet.
11.
Smag til med salt og sort peber.
12.
Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie.
13.
Smag til med salt og peber.
Grøntsager
SPISETID opskrift
Salater
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8766 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
340 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
11 %
2.2 g
Kulhydrat:
43.3 %
8.7 g
Fedt:
40.8 %
3.8 g
Alkohol:
4.9 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;