Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Bedømmelse (2)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 kg kartofler 

2 dl mælk 

25 g smør 

¼ tsk. muskatnød 

Salt og hvid peber 

500 g blandede svampe, f.eks. shitake, østershatte og champignon 

100 g skalotteløg 

1 fed hvidløg 

1 spsk. smør 

1½ dl hvidvin 

100 g mascarpone 

2-3 kviste frisk timian 

Sort peber 


Salat:

250 g grønkål 

1 æble 

2 stilke bladselleri 

2 spsk. citronsaft 

2 spsk. olivenoli

Om råvarerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem, og bland med den varme mælk. Smag til med muskat, salt og hvid peber. Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve. Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve. Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og sort peber. Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.  

 

Energi pr. person: 2270KJ/543Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,3 g. 
Kulhydrat: 9,2 g. 
Fedt: 3,6 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i usaltet vand. Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem, og bland med den varme mælk. Smag til med muskat, salt og hvid peber. Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint. Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve. Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve. Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og sort peber. Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.  

 

Energi pr. person: 2270KJ/543Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,3 g. 
Kulhydrat: 9,2 g. 
Fedt: 3,6 g