HjemOpskrifterKartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Kartoffelmos med cremet svampegryde og grønkålssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl mælk
  • 1 kg kartoffel
  • 25 g smør
  • 0.25 tsk muskatnød
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 500 g svampe, f.eks. shitake, østershatte og champignon
  • 100 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 g smør
  • 1.5 dl hvidvin
  • 100 g mascarpone
  • 2 stilke timianblade
  • sort peber
    salat:
    • 250 g grønkål
    • 1 æble
    • 2 stilke bladselleri
    • 2 spsk friskpresset citronsaft
    • 2 spsk olivenolie

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

    • 2.
      Kog dem møre i usaltet vand.

    • 3.
      Kom mælk og 25 g smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.

    • 4.
      Hæld vandet fra kartoflerne.

    • 5.
      Mos dem, og bland med den varme mælk.

    • 6.
      Smag til med muskat, salt og hvid peber.

    • 7.
      Skær svampene i grove stykker, og hak skalotteløg og hvidløg fint.

    • 8.
      Smelt 1 spsk. smør i en pande, og svits svampe, løg og hvidløg sammen, til det begynder at tage farve.

    • 9.
      Kom vin ved, og lad det koge ind til det halve.

    • 10.
      Tilsæt mascarpone og timian, og lad det simre, til mascarponen er smeltet, og saucen er tyk og cremet.

    • 11.
      Smag til med salt og sort peber.

    • 12.
      Hak grønkålen fint, og bland med små tern af æble, tynde skiver bladselleri, citronsaft og olivenolie.

    • 13.
      Smag til med salt og peber.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    8766 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    340 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.9 g
    Protein: 11 %2.2 g
    Kulhydrat: 43.3 %8.7 g
    Fedt: 40.8 %3.8 g
    Alkohol: 4.9 %0.6 g
    ;