Kartoffel-sellerisalat med æble og urtevinaigrette

0-30 min
4 personer

Ingredienser

300 g kolde, kogte kartofler

2 stilke bladselleri

1 æble. ½ rødløg

1 spsk. dijonsennep

2 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

½ tsk. groft salt

½ tsk. sukker

Sort peber

2 spsk. frisk estragon

2 spsk. frisk dild

Om råvarerne

Skær kartofler, bladselleri og æble i små tern. Hak rødløget fint. Rør en dressing af sennep, olivenolie og eddike og smag til med salt, sukker og godt med sort peber. Kom hakkede krydderurter i og vend med grøntsagerne. Lad gerne salaten trække i 30 min. før den skal spises.

 

Energi pr. person: 722KJ/173Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,4 g.
Kulhydrat: 15,2 g.
Fedt: 4,8 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Kartoffel-sellerisalat med æble og urtevinaigrette

Skær kartofler, bladselleri og æble i små tern. Hak rødløget fint. Rør en dressing af sennep, olivenolie og eddike og smag til med salt, sukker og godt med sort peber. Kom hakkede krydderurter i og vend med grøntsagerne. Lad gerne salaten trække i 30 min. før den skal spises.

 

Energi pr. person: 722KJ/173Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,4 g.
Kulhydrat: 15,2 g.
Fedt: 4,8 g.