Kartoffel-løgsuppe med persillepesto og sprøde brød

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kartoffel-løgsuppe med persillepesto og sprøde brød
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg rødløg.
500 g kartofler.
1 spsk smør.
1½ l grøntsags- eller hønse-bouillon.
1 lille bdt bredbladet persille.
1 fed hvidløg.
75 g vester-havsost.
½ dl olivenolie.
1 tsk hvidvinseddike eller citronsaft.
Salt og peber.
4 tortillas.

Sådan gør du

Skær løgene i tynde strimler og skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1 cm. Smelt smørret i en gryde og steg løgene ved svag varme til de bruner, ca. 20 min. Kom bouillon i gryden sammen med kartofler og lad suppen småkoge i 20 min. Smag til med salt og peber. Kom persille i en blender sammen med hvidløg, ost, olivenolie og eddike eller citronsaft. Blend til en grov pesto og smag til med salt og peber. Skær tortillas i kvarte og bag dem sprøde på bageplader i ovnen ved 200°C i 10-12 min. Server suppen med pesto og sprøde brød.

Energi pr. person: 2429KJ/580Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,2 g.
Kulhydrat: 9,9 g.
Fedt: 2,5 g.