HjemOpskrifterKartoffel-løgsuppe med persillepesto og sprøde brød

Kartoffel-løgsuppe med persillepesto og sprøde brød

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg rødløg
  • 500 g kartofler
  • 1 spsk smør
  • 1.5 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g vesterhavsost
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 tsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • salt og sort peber
  • 4 tortillas

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løgene i tynde strimler og skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1 cm.

  • 2.
    Smelt smørret i en gryde og steg løgene ved svag varme til de bruner, ca. 20 min.

  • 3.
    Kom bouillon i gryden sammen med kartofler og lad suppen småkoge i 20 min.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Kom persille i en blender sammen med hvidløg, ost, olivenolie og eddike eller citronsaft.

  • 6.
    Blend til en grov pesto og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skær tortillas i kvarte og bag dem sprøde på bageplader i ovnen ved 200°C i 10-12 min.

  • 8.
    Server suppen med pesto og sprøde brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7369 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
230 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 11.8 %1.6 g
Kulhydrat: 42 %5.7 g
Fedt: 46.2 %2.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;