Kartoffel-fuldkornspizza med pesto og frisk mozzarella

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kartoffel-fuldkornspizza med pesto og frisk mozzarella
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:

3 dl vand

25 g gær

2 tsk. groft salt

50 g fuldkornshvedemel

350 g pizzamel eller tipo 00 mel

 

Fyld:

250 g kartofler

2-3 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 glas basilikumpesto

250 g frisk mozzarella

1 håndfuld basilikumblade

½ bakke rucola

Sådan gør du

Til dej røres vand og mel sammen. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt begge slags mel i. Ælt dejen grundigt i 10 min., og lad den hæve tildækket i 1½ time. Du kan også lade den langtidshæve natten over – i så fald skal du bruge 10 g gær og lade den stå i køleskabet. Varm ovnen op til 250-300°C, afhængig af hvor varm din ovn kan blive. Brug en bagesten eller et bagestål, hvis du har. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til store pizzabunde. Læg bundene på hver sin bageplade med bagepapir, og smør med halvdelen af pestoen. Skær kartoflerne i meget tynde skiver – brug f.eks. et mandolinjern – og læg dem på pizzabundene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne i 12-15 min., til kanten er gylden. Tag pizzaerne ud og top med pesto, stykker af mozzarella, frisk basilikum og rucola. 

 

Energi pr. person: 2956KJ/706Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,9 g. 
Kulhydrat: 22,5 g. 
Fedt: 7,7 g.