4 personer
Dej:
3 dl vand
25 g gær
2 tsk. groft salt
50 g fuldkornshvedemel
350 g pizzamel eller tipo 00 mel
Fyld:
250 g kartofler
2-3 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
1 glas basilikumpesto
250 g frisk mozzarella
1 håndfuld basilikumblade
½ bakke rucola
Til dej røres vand og mel sammen. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt begge slags mel i. Ælt dejen grundigt i 10 min., og lad den hæve tildækket i 1½ time. Du kan også lade den langtidshæve natten over – i så fald skal du bruge 10 g gær og lade den stå i køleskabet. Varm ovnen op til 250-300°C, afhængig af hvor varm din ovn kan blive. Brug en bagesten eller et bagestål, hvis du har. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til store pizzabunde. Læg bundene på hver sin bageplade med bagepapir, og smør med halvdelen af pestoen. Skær kartoflerne i meget tynde skiver – brug f.eks. et mandolinjern – og læg dem på pizzabundene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag pizzaerne i 12-15 min., til kanten er gylden. Tag pizzaerne ud og top med pesto, stykker af mozzarella, frisk basilikum og rucola.
Energi pr. person: 2956KJ/706Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,9 g.
Kulhydrat: 22,5 g.
Fedt: 7,7 g.