HjemOpskrifterKartoffel-fuldkornspizza med pesto og frisk mozzarella

Kartoffel-fuldkornspizza med pesto og frisk mozzarella

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dej
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 350 g pizzamel
Fyld
  • 250 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 glas basilikumpesto
  • 250 g friske mozzarella oste
  • 1.5 dl frisk basilikum
  • 0.5 bakke rucolasalat

Sådan gør du

  • 1.
    Til dej røres vand og mel sammen.

  • 2.
    Tilsæt salt og olivenolie, og ælt begge slags mel i.

  • 3.
    Ælt dejen grundigt i 10 min., og lad den hæve tildækket i 1½ time.

  • 4.
    Du kan også lade den langtidshæve natten over – i så fald skal du bruge 10 g gær og lade den stå i køleskabet.

  • 5.
    Varm ovnen op til 250-300°C, afhængig af hvor varm din ovn kan blive.

  • 6.
    Brug en bagesten eller et bagestål, hvis du har.

  • 7.
    Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til store pizzabunde.

  • 8.
    Læg bundene på hver sin bageplade med bagepapir, og smør med halvdelen af pestoen.

  • 9.
    Skær kartoflerne i meget tynde skiver – brug f.eks. et mandolinjern – og læg dem på pizzabundene.

  • 10.
    Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 11.
    Bag pizzaerne i 12-15 min., til kanten er gylden.

  • 12.
    Tag pizzaerne ud og top med pesto, stykker af mozzarella, frisk basilikum og rucola.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14202 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
977 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 11.5 %6.6 g
Kulhydrat: 38.7 %22.2 g
Fedt: 49.8 %13.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;