HjemOpskrifterKartoffel-ærtesuppe med pesto snobrød

Kartoffel-ærtesuppe med pesto snobrød

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kartoffel
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 1.5 liter grøntsagsbouillon
  • 500 g ærter
  • friskkværnet hvid peber
  • groft salt
  • 1 bundt purløg
  • 200 g creme fraiche 18%
snobrød:
  • 2 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 groft salt
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 75 g basilikumpesto

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til snobrød opløses gæren i vand.

  • 2.
    Rør salt og fuldkornshvedemel i og derefter hvedemel.

  • 3.
    Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.

  • 4.
    Rul så dejen ud til et rektangel.

  • 5.
    Smør pesto på den nederste halvdel, og fold dejen indover sig selv.

  • 6.
    Skær den i 8 strimler.

  • 7.
    Sno strimlerne rundt om pinde og bag over gløder.

  • 8.
    Du kan også sno dejen rundt om grillspryd og bage dem i ovnen i 10-15 min. ved 225°C.

  • 9.
    Til suppen skrælles kartofler, som skæres i grove tern.

  • 10.
    Skær løg i grove tern og steg dem i smørret i en gryde.

  • 11.
    Når de bliver blanke, tilsættes kartofler og grøntsagsbouillon.

  • 12.
    Sæt låget på klem, og lad kartoflerne småkoge i 20 min. til de er møre.

  • 13.
    Kom ærter i suppen og varm dem igennem.

  • 14.
    Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

  • 15.
    Servér med creme fraiche, klippet purløg og snobrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14102 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
356 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 11.6 %2.4 g
Kulhydrat: 57.1 %11.9 g
Fedt: 31.3 %3.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;