HjemOpskrifterKarrytorsk med kikærter og sprød topping

Karrytorsk med kikærter og sprød topping

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 løg skåret i tynde både
  • 2 spsk karry
  • 30 g revet frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 400 g kikærter
  • 1 dl vand
  • salt & friskkværnet peber
  • 600 g torskefileter skåret i portionsstykker
topping:
  • 1 rødløg
  • 1 mangofrugt i tern
  • 75 g babyspinatblade
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk ristet kokosmel
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • 1.
    Forvarm ovnen til 200°.

  • 2.
    Varm olien i en stor pande og rist løget.

  • 3.
    Tilsæt karry, ingefær, hvidløg og sauter 1-2 minutter til det dufter skønt af karry.

  • 4.
    Hæld hakkede tomater, kikærter og vand i panden og lad retten simre i ca. 12 minutter uden låg – smag til med salt og kværnet peber.

  • 5.
    Drys torsken med salt.

  • 6.
    Hæld saucen i et ovnfast fad og læg torsken ovenpå saucen.

  • 7.
    Dæk fadet med folie og tilbered torsken i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil fisken er kogt igennem.

  • 8.
    Vend imens snittet rødløg, mango, babyspinat, citronsaft og sesamolie sammen.

  • 9.
    Læg den sprøde topping på retten og drys med ristet kokos og revet citron.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8893 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
344 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 29.8 %6.0 g
Kulhydrat: 33.5 %6.8 g
Fedt: 36.7 %3.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;