Karrytorsk med kikærter og sprød topping

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 spsk. vindruekerneolie

1 løg, skåret i tynde både

2 spsk. karry

30 g. friskrevet ingefær

2 fed hvidløg, knuste

2 dåser hakkede tomater

400 g kogte kikærter fra dåse

1 dl vand

Salt og kværnet sort peber

600 g torskefilet, skåret i portionsstykker

 

Topping:

1 lille rødløg, skåret i tynde strimler

1 mango i tern, ca. 200 g

75 g renset babyspinat

2 spsk. citronsaft

1 spsk. sesamolie

2 spsk. ristet kokosmel

1 spsk. revet økologisk citronskal

Sådan gør du

 

Forvarm ovnen til 200°. Varm olien i en stor pande og rist løget. Tilsæt karry, ingefær, hvidløg og sauter 1-2 minutter til det dufter skønt af karry. Hæld hakkede tomater, kikærter og vand i panden og lad retten simre i ca. 12 minutter uden låg – smag til med salt og kværnet peber.

Drys torsken med salt. Hæld saucen i et ovnfast fad og læg torsken ovenpå saucen. Dæk fadet med folie og tilbered torsken i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil fisken er kogt igennem. Vend imens snittet rødløg, mango, babyspinat, citronsaft og sesamolie sammen. Læg den sprøde topping på retten og drys med ristet kokos og revet citron.

 

 

 

Energi pr. person: 2161 Kj/ 515 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 7,3 g.

Fedt: 2,1 g.