4 personer
1 spsk. vindruekerneolie
1 løg, skåret i tynde både
2 spsk. karry
30 g. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, knuste
2 dåser hakkede tomater
400 g kogte kikærter fra dåse
1 dl vand
Salt og kværnet sort peber
600 g torskefilet, skåret i portionsstykker
Topping:
1 lille rødløg, skåret i tynde strimler
1 mango i tern, ca. 200 g
75 g renset babyspinat
2 spsk. citronsaft
1 spsk. sesamolie
2 spsk. ristet kokosmel
1 spsk. revet økologisk citronskal
Forvarm ovnen til 200°. Varm olien i en stor pande og rist løget. Tilsæt karry, ingefær, hvidløg og sauter 1-2 minutter til det dufter skønt af karry. Hæld hakkede tomater, kikærter og vand i panden og lad retten simre i ca. 12 minutter uden låg – smag til med salt og kværnet peber.
Drys torsken med salt. Hæld saucen i et ovnfast fad og læg torsken ovenpå saucen. Dæk fadet med folie og tilbered torsken i ovnen i ca. 15-20 minutter indtil fisken er kogt igennem. Vend imens snittet rødløg, mango, babyspinat, citronsaft og sesamolie sammen. Læg den sprøde topping på retten og drys med ristet kokos og revet citron.
Energi pr. person: 2161 Kj/ 515 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 7,3 g.
Fedt: 2,1 g.