Karrystegt kylling med rissalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kyllingeunderlår

1 + 3 spsk vindruekerneolie

1 spsk karry

Salt og sort peber

2 dl basmatiris

3 dl vand

½ spidskål

2 æbler

1 bdt forårsløg

2 spsk hvidvinseddike eller
citronsaft 

Sådan gør du

Vend kyllingen med 1 spsk vindruekerneolie, karry samt lidt salt og peber. Fordel det i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 35 min. Kom ris en gryde med vand og ½ tsk salt og kog det op. Sænk varmen til laveste temperatur og kog risene under låg i 12 min. Lad risene trække i 10 min og hæld dem så over i en salatskål, hvor de kan dampe lidt af. Snit kål og forårsløg fint og skær æble tynde både. Gem lidt af forårsløgene til kyllingen og bland resten i risene sammen med kål, æble, eddike eller citronsaft samt 2 spsk olie. Krydr med salt og peber. Drys resten af forårsløg over kyllingen og server med rissalaten. 

 

Energi pr. person: 1961KJ/468Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 13,3 g.
Fedt: 5,2 g.