HjemOpskrifterKarrystegt kylling med rissalat

Karrystegt kylling med rissalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 spsk vindruekerneolie
  • 700 g kyllingeunderlår
  • 1 spsk karry
  • salt og sort peber
  • 2 dl basmatiris
  • 3 dl vand
  • 0.5 spidskål
  • 2 æbler
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vend kyllingen med 1 spsk vindruekerneolie, karry samt lidt salt og peber.

  • 2.
    Fordel det i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 35 min.

  • 3.
    Kom ris en gryde med vand og ½ tsk salt og kog det op.

  • 4.
    Sænk varmen til laveste temperatur og kog risene under låg i 12 min.

  • 5.
    Lad risene trække i 10 min og hæld dem så over i en salatskål, hvor de kan dampe lidt af.

  • 6.
    Snit kål og forårsløg fint og skær æble tynde både.

  • 7.
    Gem lidt af forårsløgene til kyllingen og bland resten i risene sammen med kål, æble, eddike eller citronsaft samt 2 spsk olie.

  • 8.
    Krydr med salt og peber.

  • 9.
    Drys resten af forårsløg over kyllingen og server med rissalaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11488 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
585 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 23.3 %8.0 g
Kulhydrat: 27 %9.3 g
Fedt: 49.7 %7.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;