Kardemommespecier

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Specier
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

250 g hvedemel
75 g flormelis
½ tsk stødt kardemomme
200 g koldt smør.

Sådan gør du

Bland mel, flormelis og kardemomme sammen. Smuldr smørret ud i dejen og ælt den sammen. Du kan også komme alle ingredienser i en foodprocessor og køre det sammen til dejen samler sig. Rul dejen til en pølse på 5 cm tykkelse. Pak den ind i plastfolie og kom dejen i køleskabet i mindst 1 time. Skær så rullen i skiver på ½ cm og læg dem på bageplader med bagepapir og med god afstand i mellem, da de vokser lidt under bagning. Bages ved 180° C i ca. 10 min.

Energifordeling pr. 100 g:
2099KJ/501Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 50,5 g.
Fedt: 31,8 g.