HjemOpskrifterKardemommespecier

Kardemommespecier

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 250 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 200 g koldt smør

Sådan gør du

  • 1.
    Bland mel, flormelis og kardemomme sammen.

  • 2.
    Smuldr smørret ud i dejen og ælt den sammen.

  • 3.
    Du kan også komme alle ingredienser i en foodprocessor og køre det sammen til dejen samler sig.

  • 4.
    Rul dejen til en pølse på 5 cm tykkelse.

  • 5.
    Pak den ind i plastfolie og kom dejen i køleskabet i mindst 1 time.

  • 6.
    Skær så rullen i skiver på ½ cm og læg dem på bageplader med bagepapir og med god afstand i mellem, da de vokser lidt under bagning.

  • 7.
    Bages ved 180° C i ca. 10 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10945 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2085 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 3.5 %4.2 g
Kulhydrat: 39.9 %48.9 g
Fedt: 56.6 %31.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;