Karbonader med et tvist og fritter af rodfrugter og haricots verts

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Karbonader med et tvist og fritter af rodfrugter og haricots verts
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 spsk friskrevet økologisk citronskal

600 g hakket gris/kalv 8-12 %

1 spsk tørret timian

1 spsk vand

1 æg

1,5 dl pankorasp

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

60 g smør

 

Rodfrugtfritter:

200 g rødbeder

200 g gulerødder

200 g søde kartofler

200 g bagekartofler

200 g pastinakker

1 spsk solsikkeolie

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

2 hvidløgsfed

50 g haricots verts

1 dl persille

Sådan gør du

Riv citronskal fint og bland det sammen med hakket kød og tørret timian. Form farsen til bøffer. Pisk vand og æg sammen i en dyb tallerken. Bland pankorasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Vend bøfferne i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen. Steg bøfferne i smør på en varm stegpande. Steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, eller til de har en flot brun farve. Læg bøfferne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i cirka 10 minutter, til de er helt gennemstegte.

Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver på langs, så de ligner fritter. Læg dem på en bageplade og vend dem i solsikkeolie, salt, friskkværnet sort peber og knust hvidløg. Tilbered fritterne i ovnen ved 200°C i cirka 20-30 minutter. Når der er 10 minutter tilbage, tilsættes haricots verts, som tilberedes sammen med rodfrugtfritterne. Drys rodfrugtfritterne med hakket persille. Servér karbonader med rodfrugtfritter og din yndlingsdip.

Tip: Servér gerne en kold bearnaise eller en timian-fetaostdip til.

 

Energi pr. person: 2667 kJ / 635 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 9 g.

Fedt: 7 g.