4 personer
1 spsk friskrevet økologisk citronskal
600 g hakket gris/kalv 8-12 %
1 spsk tørret timian
1 spsk vand
1 æg
1,5 dl pankorasp
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
60 g smør
Rodfrugtfritter:
200 g rødbeder
200 g gulerødder
200 g søde kartofler
200 g bagekartofler
200 g pastinakker
1 spsk solsikkeolie
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
2 hvidløgsfed
50 g haricots verts
1 dl persille
Riv citronskal fint og bland det sammen med hakket kød og tørret timian. Form farsen til bøffer. Pisk vand og æg sammen i en dyb tallerken. Bland pankorasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Vend bøfferne i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen. Steg bøfferne i smør på en varm stegpande. Steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, eller til de har en flot brun farve. Læg bøfferne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i cirka 10 minutter, til de er helt gennemstegte.
Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver på langs, så de ligner fritter. Læg dem på en bageplade og vend dem i solsikkeolie, salt, friskkværnet sort peber og knust hvidløg. Tilbered fritterne i ovnen ved 200°C i cirka 20-30 minutter. Når der er 10 minutter tilbage, tilsættes haricots verts, som tilberedes sammen med rodfrugtfritterne. Drys rodfrugtfritterne med hakket persille. Servér karbonader med rodfrugtfritter og din yndlingsdip.
Tip: Servér gerne en kold bearnaise eller en timian-fetaostdip til.
Energi pr. person: 2667 kJ / 635 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 9 g.
Fedt: 7 g.