HjemOpskrifterKarbonader med et tvist og fritter af rodfrugter og haricots verts

Karbonader med et tvist og fritter af rodfrugter og haricots verts

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
  • 1 spsk friskrevet skal af citron
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk vand
  • 1 æg
  • 1.5 dl pankorasp
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 60 g smør
Rodfrugtfritter
  • 200 g rødbeder
  • 200 g gulerødder
  • 200 g søde kartofler
  • 200 g bagekartofler
  • 200 g pastinakker
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 0.5 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g haricots verts
  • 1 dl kruspersille

Sådan gør du

  • 1.
    Riv citronskal fint og bland det sammen med hakket kød og tørret timian.

  • 2.
    Form farsen til bøffer.

  • 3.
    Pisk vand og æg sammen i en dyb tallerken.

  • 4.
    Bland pankorasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken.

  • 5.
    Vend bøfferne i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen.

  • 6.
    Steg bøfferne i smør på en varm stegpande.

  • 7.
    Steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, eller til de har en flot brun farve.

  • 8.
    Læg bøfferne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i cirka 10 minutter, til de er helt gennemstegte.

  • 9.
    Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver på langs, så de ligner fritter.

  • 10.
    Læg dem på en bageplade og vend dem i solsikkeolie, salt, friskkværnet sort peber og knust hvidløg.

  • 11.
    Tilbered fritterne i ovnen ved 200°C i cirka 20-30 minutter.

  • 12.
    Når der er 10 minutter tilbage, tilsættes haricots verts, som tilberedes sammen med rodfrugtfritterne.

  • 13.
    Drys rodfrugtfritterne med hakket persille.

  • 14.
    Servér karbonader med rodfrugtfritter og din yndlingsdip.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10424 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
550 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 24.1 %7.8 g
Kulhydrat: 27.7 %9.0 g
Fedt: 48.2 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;