Karbonader med brændte asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Karbonader med citron
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kartofler
800 g nye danske kartofler
1 tsk groft salt

Karbonader
500 g hakket, dansk kalv og gris, 3-7% fedt
125 g fuldkornsmel
Skal af en citron
1 bundt rosmarin, skyllet og hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk rapsolie til stegning
1 tsk groft salt og peber

Spinatsalat med ost
12 kg frisk spinat, skyllet og plukket
75 g fast ost 10%, smuldret i en skål
3 store æbler, delt og skåret i både
Saft og skal af to citroner
1 spsk olivenolie
Brændte asparges
600 g hvide asparges
1 tsk rapsolie, til pensling

Sådan gør du

Kartofler
Kartoflerne koges ca. 17 minutter med 1 tsk groft salt. Stik i dem med en kniv, og når de slipper kniven, er de kogte.
 
Karbonader
Del farsen i 4 ”boller” på 125 g ”kast” dem imellem hænderne, til de er blevet faste og hak forsigtigt på kryds og tværs.
Riv skallen af en citron og bland med finthakket rosmarin, hvidløg og fuldkornsmel.
Tryk nu karbonader godt ned i blandingen, så det hænger ved. Sæt en god pande over med 1 spsk olie på. Karbonaderne brunes af på begge sider og steges færdig på panden 7-8 minutter på hver side eller sættes i ovnen ved 160 grader i ca. 12-15 minutter. Krydr med op til 1 tsk groft salt og peber inden servering.
 
Brændte asparges
Asparges skrælles fra top mod bund, og bunden knækkes af.
Sæt en pande eller grill over, smør asparges med 1 tsk rapsolie, og steg dem til de er mørke og ikke sorte.
Spinatsalat med ost
Spinat vaskes, plukkes og vendes hurtigt på den varme pande fra krebinetterne i 15-20 sekunder. Kom spinaten op i en skål og vend den med ost, æblebåde, saft og skal af citron og olivenolie.
Kom karbonaderne og de brændte asparges på et fad, spinatsalat og kartofler i nogle skåle – så spiller det, bum.
 
Tips
Spinatsalat
I stedet for spinat kan der om vinteren bruges kål og i stedet for æbler kan der bruges pærer. Hvis du er til blåskimmelost, så kan du bruge 35 g af det i stedet for mager fast ost.
Brændte asparges
Grønne asparges kan også bruges, de skal ikke skrælles. I stedet for asparges kan der om vinteren bruges skorzonerrødder eller porrer.
 
Udviklet af Claus Holm