HjemOpskrifterKarbonader med brændte asparges

Karbonader med brændte asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kartofler:
  • 800 g kartofler
  • 1 tsk groft salt
    Karbonader:
    • 500 g hakket kalvekød
    • 125 g fuldkornshvedemel
    • skal af 1 citron (usprøjtet)
    • 1 1 bundt frisk rosmarin, skyllet og hakket fint
    • 1 fed hvidløg, hakket fint
    • 1 spsk rapsolie til stegning
    • 1 tsk groft salt og peber
      Spinatsalat med ost:
      • 120 g spinatblade, skyllet og plukket
      • 75 g friske mozzarella oste, smuldret i en skål
      • 3 store æbler, delt og skåret i både
      • skal af 2 citroner (usprøjtede)
      • 1 spsk olivenolie
        Brændte aspagers:
        • 600 g hvide asparges
        • 1 spsk rapsolie, til pensling

        SÅDAN GØR DU

        Kartofler
        • 1.
          Kartoflerne koges ca. 17 minutter med 1 tsk groft salt.

        • 2.
          Stik i dem med en kniv, og når de slipper kniven, er de kogte.

        Karbonader
        • 1.
          Del farsen i 4 ”boller” på 125 g ”kast” dem imellem hænderne, til de er blevet faste og hak forsigtigt på kryds og tværs.

        • 2.
          Riv skallen af en citron og bland med finthakket rosmarin, hvidløg og fuldkornsmel.

        • 3.
          Tryk nu karbonader godt ned i blandingen, så det hænger ved.

        • 4.
          Sæt en god pande over med 1 spsk olie på.

        • 5.
          Karbonaderne brunes af på begge sider og steges færdig på panden 7-8 minutter på hver side eller sættes i ovnen ved 160 grader i ca. 12-15 minutter.

        • 6.
          Krydr med op til 1 tsk groft salt og peber inden servering.

        Brændte asparges
        • 1.
          Asparges skrælles fra top mod bund, og bunden knækkes af.

        • 2.
          Sæt en pande eller grill over, smør asparges med 1 tsk rapsolie, og steg dem til de er mørke og ikke sorte.

        Spinatsalat med ost
        • 1.
          Spinat vaskes, plukkes og vendes hurtigt på den varme pande fra krebinetterne i 15-20 sekunder.

        • 2.
          Kom spinaten op i en skål og vend den med ost, æblebåde, saft og skal af citron og olivenolie.

        • 3.
          Kom karbonaderne og de brændte asparges på et fad, spinatsalat og kartofler i nogle skåle – så spiller det, bum.

        Tip:
        Spinatsalat: I stedet for spinat kan der om vinteren bruges kål og i stedet for æbler kan der bruges pærer. Hvis du er til blåskimmelost, så kan du bruge 35 g af det i stedet for mager fast ost. Brændte asparges: Grønne asparges kan også bruges, de skal ikke skrælles. I stedet for asparges kan der om vinteren bruges skorzonerrødder eller porrer.
        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        11658 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        387 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 2.1 g
        Protein: 22.6 %5.1 g
        Kulhydrat: 40.6 %9.2 g
        Fedt: 36.8 %3.8 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;