Kanelsnegle med rosiner

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Kanelsnegle med rosiner
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

2,5 dl mælk
25 g gær
65 g blødt smør
½ tsk. salt
45 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
400 g økologisk hvedemel fra Kornkammeret

Fyld:
75 g rosiner
100 g smør
75 g sukker
1 spsk. stødt kanel

Pensles med:
1 sammen pisket æg

Pynt: Glasur

Sådan gør du

18 stk.

Tilberedning:  

Lun mælken til det er lillefinger varmt. Rør gæren ud her i.

Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig. Hæver ca. 20 min tildækket.

Rør rosiner, smør, sukker og kanel sammen til fyldet.

Dejen rulles ud til en firkant på 30x45 cm. Fordel fyldet på dejen.

Rul sammen til en roulade og skæres i 18 skiver. Kom dem på bagepapir på en bageplade, efter hæver i 20 min.

Pensles med sammen pisket æg og bager i 8-10 min. ved 250 grader.

Afkøles og glasur smøres på.

 

Energi pr. stk :

 

817 kJ   (195 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 9 %

Fedt: 38 %

Kulhydrat: 53 %