HjemOpskrifterKanelsnegle med rosiner

Kanelsnegle med rosiner

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 25 g gær
  • 2.5 dl mælk
  • 65 g blødt smør
  • 0.5 tsk salt
  • 45 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 400 g hvedemel
fyld
  • 75 g rosiner
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk stødt kanel
pensles med
  • 1 sammen pisket æg
  • pynt: glasur

Sådan gør du

  • 1.
    Tilberedning: Rør gæren ud her i. Lun mælken til det er lillefinger varmt.

  • 2.
    Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel.

  • 3.
    Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig.

  • 4.
    Hæver ca. 20 min tildækket.

  • 5.
    Rør rosiner, smør, sukker og kanel sammen til fyldet.

  • 6.
    Dejen rulles ud til en firkant på 30x45 cm.

  • 7.
    Fordel fyldet på dejen.

  • 8.
    Rul sammen til en roulade og skæres i 18 skiver.

  • 9.
    Kom dem på bagepapir på en bageplade, efter hæver i 20 min.

  • 10.
    Pensles med sammen pisket æg og bager i 8-10 min. ved 250 grader.

  • 11.
    Afkøles og glasur smøres på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14507 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1324 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 6.4 %5.0 g
Kulhydrat: 55.7 %43.4 g
Fedt: 37.9 %13.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;