8 personer
175 g blødt smør + ekstra til formen
275 g. sukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g creme fraiche
Fyld:
100 g sukker
1½ tsk kanel
2 cl whiskey
Glasur:
2 spsk stærk kaffe
2 spsk whiskey
150 g flormelis
Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen sammen med vaniljesukker. Rør mel og bagepulver i og til sidst creme fraichen. Smør en springform på ca. 24 cm i diameter med smør og fyld halvdelen af dejen i. Bland sukker, kanel og whiskey til fyldet og fordel det over dejen. Kom resten af dejen oven på og bred det ud med en spatel. Bag kagen ved 180°C i 30-40 min. Lad kagen køle af. Rør en glasur af kaffe, whiskey og flormelis og hæld over den afkølede kage. Pynt evt. med knuste kaffebønner.
Energi pr. person: 3006KJ/718Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 36,9 g.
Fedt: 27,6 g.