HjemOpskrifterKanelkage med whiskey og kaffe

Kanelkage med whiskey og kaffe

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 175 g blødt smør
  • 275 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g creme fraiche 5%
fyld:
  • 100 g sukker
  • 1.5 tsk stødt kanel
  • 2 cl whisky
glasur:
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 2 cl whisky
  • 150 g flormelis

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen sammen med vaniljesukker.

  • 2.
    Rør mel og bagepulver i og til sidst creme fraichen.

  • 3.
    Smør en springform på ca. 24 cm i diameter med smør og fyld halvdelen af dejen i.

  • 4.
    Bland sukker, kanel og whiskey til fyldet og fordel det over dejen.

  • 5.
    Kom resten af dejen oven på og bred det ud med en spatel.

  • 6.
    Bag kagen ved 180°C i 30-40 min.

  • 7.
    Lad kagen køle af.

  • 8.
    Rør en glasur af kaffe, whiskey og flormelis og hæld over den afkølede kage.

  • 9.
    Pynt evt. med knuste kaffebønner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20496 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1468 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 4.4 %3.8 g
Kulhydrat: 62.5 %53.9 g
Fedt: 30.8 %12.2 g
Alkohol: 2.3 %1.1 g
;