Kanelkage med whiskey og kaffe

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

175 g blødt smør + ekstra til formen

275 g. sukker

3 æg

1 tsk vaniljesukker

300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

150 g creme fraiche

 

Fyld:

100 g sukker

1½ tsk kanel

2 cl whiskey

 

Glasur:

2 spsk stærk kaffe

2 spsk whiskey

150 g flormelis

Sådan gør du

Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen sammen med vaniljesukker. Rør mel og bagepulver i og til sidst creme fraichen. Smør en springform på ca. 24 cm i diameter med smør og fyld halvdelen af dejen i. Bland sukker, kanel og whiskey til fyldet og fordel det over dejen. Kom resten af dejen oven på og bred det ud med en spatel. Bag kagen ved 180°C i 30-40 min. Lad kagen køle af. Rør en glasur af kaffe, whiskey og flormelis og hæld over den afkølede kage. Pynt evt. med knuste kaffebønner.

 

Energi pr. person: 3006KJ/718Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 36,9 g.
Fedt: 27,6 g.