4 personer
Antal: 60 stk.
25 g blødt smør
100 g sukker
½ stang vanilje
Revet skal af ½ usprøjtet citron
1 spsk. revet ingefær
2 æg
250 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Rør smør sammen med sukker, kornene fra vaniljen, citronskal og ingefær. Tilsæt æggene og ælt så hvedemel og bagepulver i blandingen. Del dejen i 2 og tril hvert stykke til en pølse, som skæres i 15 stykker hver. Tril stykkerne til små kugler og sæt dem på bageplader. Bag dem ved 180°C i 10 min. Tag dem ud og lad dem køle en smule af, så de kan håndteres, men stadig er bløde. Skær dem over og kom dem tilbage i ovnen ved 170°C i 10-15 min. til kammerjunkerne er helt sprøde.
Energi pr. person: 1324KJ/317Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,6g.
Kulhydrat: 54,7g.
Fedt: 6,8 g.