Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Kam af gris med råstegte kartofler og bærkompot
Kam af gris med råstegte kartofler og bærkompot
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
2 tsk salt
1 svinekam (1.5 kg)
1 knust kanelstang
appelsinskal (usprøjtet)
bærkompot:
225 g frosne blåbær
225 g frosne hindbær
1 dl sukker
1 vaniljestang + korn
0.5 dl friskpresset citronsaft
råstegte kartofler:
1.5 kg kartofler
1 rødløg
300 g bladselleri
50 g smør
2 spsk smagsneutral olie
2 dl finthakket kruspersille
100 g ristede hasselnødder
Sådan gør du
1.
Kom salt, kanel og appelsinskal mellem sværene.
2.
Placer kammen i en bradepande.
3.
Sørg for at sværene ligger så vandret som muligt, og brug evt. kartoffelstykker eller stanniol under kødet for at stabilisere.
4.
Sæt kammen ind i en kold ovn, og lad den stege i 1,5 time ved 200°C.
5.
Kom alle ingredienser til bærkompotten i en gryde, og lad det koge langsomt op.
6.
Når kompotten har kogt, og sukkeret er opløst, tages den af varmen, så den kan køle af.
7.
Kom bærkompotten i et skoldet sylteglas.
8.
Den holder sig fint på køl.
9.
Skær kartofler i store tern, rødløg i tynde både og snit bladselleri fint.
10.
Kom smør og olie på en varm pande, og steg kartoflerne, til de er gyldne og møre i ca. 30-40 minutter.
11.
Kom rødløg ved og steg videre i 10 minutter.
12.
Kom herefter bladselleri på panden de sidste 5 minutter.
13.
Bland kartoffelblandingen med persille og hasselnødder lige inden servering.
14.
Er sværene ikke sprøde efter 1,5 time, skrues temperaturen op til 250°C.
15.
Når sværene er sprøde og kernetemperaturen er 65°C, skal den ud af ovnen.
16.
Lad stegen hvile utildækket i 15 minutter inden udskæring.
17.
Anret skiver af kødet med de råstegte kartofler og bærkompot til.
18.
Tip: For ekstra sprøde svær kan kammen med fordel stilles tildækket i køleskabet et døgn før tilberedning, så sværene tørrer.
19.
Hvis der er bærkompot tilovers, kan denne bruges til topping på morgenmaden dagene efter.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24887 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
630 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
19.7 %
7.3 g
Kulhydrat:
25.8 %
9.6 g
Fedt:
54.5 %
9.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;