HjemOpskrifterKam af gris med råstegte kartofler og bærkompot

Kam af gris med råstegte kartofler og bærkompot

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 2 tsk salt
  • 1 svinekam (1.5 kg)
  • 1 knust kanelstang
  • appelsinskal (usprøjtet)
bærkompot:
  • 225 g frosne blåbær
  • 225 g frosne hindbær
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang + korn
  • 0.5 dl friskpresset citronsaft
råstegte kartofler:
  • 1.5 kg kartofler
  • 1 rødløg
  • 300 g bladselleri
  • 50 g smør
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 dl finthakket kruspersille
  • 100 g ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • 1.
    Kom salt, kanel og appelsinskal mellem sværene.

  • 2.
    Placer kammen i en bradepande.

  • 3.
    Sørg for at sværene ligger så vandret som muligt, og brug evt. kartoffelstykker eller stanniol under kødet for at stabilisere.

  • 4.
    Sæt kammen ind i en kold ovn, og lad den stege i 1,5 time ved 200°C.

  • 5.
    Kom alle ingredienser til bærkompotten i en gryde, og lad det koge langsomt op.

  • 6.
    Når kompotten har kogt, og sukkeret er opløst, tages den af varmen, så den kan køle af.

  • 7.
    Kom bærkompotten i et skoldet sylteglas.

  • 8.
    Den holder sig fint på køl.

  • 9.
    Skær kartofler i store tern, rødløg i tynde både og snit bladselleri fint.

  • 10.
    Kom smør og olie på en varm pande, og steg kartoflerne, til de er gyldne og møre i ca. 30-40 minutter.

  • 11.
    Kom rødløg ved og steg videre i 10 minutter.

  • 12.
    Kom herefter bladselleri på panden de sidste 5 minutter.

  • 13.
    Bland kartoffelblandingen med persille og hasselnødder lige inden servering.

  • 14.
    Er sværene ikke sprøde efter 1,5 time, skrues temperaturen op til 250°C.

  • 15.
    Når sværene er sprøde og kernetemperaturen er 65°C, skal den ud af ovnen.

  • 16.
    Lad stegen hvile utildækket i 15 minutter inden udskæring.

  • 17.
    Anret skiver af kødet med de råstegte kartofler og bærkompot til.

  • 18.
    Tip: For ekstra sprøde svær kan kammen med fordel stilles tildækket i køleskabet et døgn før tilberedning, så sværene tørrer.

  • 19.
    Hvis der er bærkompot tilovers, kan denne bruges til topping på morgenmaden dagene efter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24887 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
630 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 19.7 %7.3 g
Kulhydrat: 25.8 %9.6 g
Fedt: 54.5 %9.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;