Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Kalvemørbrad med brombærsauce og rødder
Kalvemørbrad med brombærsauce og rødder
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g kalvemørbrader
salt & friskkværnet peber
25 g smør
5 fed hvidløg
1 dl frisk timian
Brombærsause:
25 g smør
2 skalotteløg
2 spsk mørk balsamicoeddike
1 dl friskpresset appelsinsaft
3 dl kalvebouillon
salt & friskkværnet peber
1 spsk Maizena majsstivelse
150 g brombær
smørsauterede rødder:
400 g kartofler
200 g pastinakker
200 g gulerødder
50 g smør
2 spsk friske timianblade
salt & sort peber
havsalt
Pynt:
helt hvidløg fra kødet, strimler af pastinak, rosmarin og timian
Sådan gør du
1.
Brombærsauce: Varm smør op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg ved jævn varme i ca. 5 minutter, uden at det bruner.
2.
Kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op, så eddikeduften forsvinder.
3.
Kom appelsinsaft i og lad det koge i 1 minut.
4.
Kom kalvebouillon ved og kog det hele i 15 minutter ved svag varme.
5.
Smag saucen til og jævn den med maizena udrørt i koldt vand.
6.
Inden servering tilsættes skyllede brombær.
7.
Kalvemørbrad: Krydr kalvemørbraden med salt og peber og lad det trække i 15 minutter.
8.
Giv hvidløgsfed med skal et bank med en palet for at få smagen ud af hvidløget.
9.
Varm en pande op med smør, hvidløgsfed og frisk timian og lad det bruse op.
10.
Brun kødstykket på alle sider.
11.
Kom det i en passende bradepande og hæld smør, hvidløg og timian over kødet.
12.
Steges i ovnen ved 200°C indtil kernetemperaturen er 55°C - cirka 20-25 minutter.
13.
Det er vigtigt, at stegetermometeret er stukket ind i midten af kødet.
14.
Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med folie.
15.
Lad det trække i 15 minutter, inden kalvemørbraden skæres ud i 4 medaljoner.
16.
Grøntsager: Kog kartofler i saltet vand i ca. 10 minutter.
17.
Skær pastinakker og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kartoflerne.
18.
Lad det koge videre til de er kogt, men stadig har lidt bid.
19.
Hæld vandet fra, kom smør i gryden og lad det stege videre ved medium varme til kartofler og grønt er vendt rundt i smør.
20.
Krydr med seasalt og timiankviste.
21.
Anret på lune, store tallerkener, en medaljon af kalvemørbrad, smørvendte kartofler, grøntsager og brombærsauce.
22.
Pynt med de stegte hvidløg, strimler af pastinak, frisk rosmarin og frisk timian.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9289 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
391 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
32.4 %
7.4 g
Kulhydrat:
25.2 %
5.8 g
Fedt:
42.4 %
4.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;