HjemOpskrifterKalvemørbrad med brombærsauce og rødder

Kalvemørbrad med brombærsauce og rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kalvemørbrader
  • salt & friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dl frisk timian
Brombærsause:
  • 25 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 dl kalvebouillon
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 150 g brombær
smørsauterede rødder:
  • 400 g kartofler
  • 200 g pastinakker
  • 200 g gulerødder
  • 50 g smør
  • 2 spsk friske timianblade
  • salt & sort peber
  • havsalt
Pynt:
  • helt hvidløg fra kødet, strimler af pastinak, rosmarin og timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Brombærsauce: Varm smør op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg ved jævn varme i ca. 5 minutter, uden at det bruner.

  • 2.
    Kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op, så eddikeduften forsvinder.

  • 3.
    Kom appelsinsaft i og lad det koge i 1 minut.

  • 4.
    Kom kalvebouillon ved og kog det hele i 15 minutter ved svag varme.

  • 5.
    Smag saucen til og jævn den med maizena udrørt i koldt vand.

  • 6.
    Inden servering tilsættes skyllede brombær.

  • 7.
    Kalvemørbrad: Krydr kalvemørbraden med salt og peber og lad det trække i 15 minutter.

  • 8.
    Giv hvidløgsfed med skal et bank med en palet for at få smagen ud af hvidløget.

  • 9.
    Varm en pande op med smør, hvidløgsfed og frisk timian og lad det bruse op.

  • 10.
    Brun kødstykket på alle sider.

  • 11.
    Kom det i en passende bradepande og hæld smør, hvidløg og timian over kødet.

  • 12.
    Steges i ovnen ved 200°C indtil kernetemperaturen er 55°C - cirka 20-25 minutter.

  • 13.
    Det er vigtigt, at stegetermometeret er stukket ind i midten af kødet.

  • 14.
    Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med folie.

  • 15.
    Lad det trække i 15 minutter, inden kalvemørbraden skæres ud i 4 medaljoner.

  • 16.
    Grøntsager: Kog kartofler i saltet vand i ca. 10 minutter.

  • 17.
    Skær pastinakker og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kartoflerne.

  • 18.
    Lad det koge videre til de er kogt, men stadig har lidt bid.

  • 19.
    Hæld vandet fra, kom smør i gryden og lad det stege videre ved medium varme til kartofler og grønt er vendt rundt i smør.

  • 20.
    Krydr med seasalt og timiankviste.

  • 21.
    Anret på lune, store tallerkener, en medaljon af kalvemørbrad, smørvendte kartofler, grøntsager og brombærsauce.

  • 22.
    Pynt med de stegte hvidløg, strimler af pastinak, frisk rosmarin og frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9292 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 32.4 %7.4 g
Kulhydrat: 25.2 %5.8 g
Fedt: 42.4 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;