4 personer
800 g kalvemørbrad (chateaubriand, midterstykket)
Salt og kværnet peber
25 g smør
5 fed hvidløg
1 håndfuld timian
Brombærsauce:
25 g smør
2 skalotteløg
2 spsk mørk balsamicoeddike
1 dl friskpresset appelsinsaft
3 dl kalvebouillon
Salt og kværnet peber
1 spsk maizena
150 g brombær
Smørsauterede rødder:
400 g små nemme kartofler
200 g pastinakker
200 g gulerødder
50 g smør
2 spsk timianblade
Salt og peber
Seasalt
Pynt:
Ovnstegte hvidløg fra kødet, tynde strimler af pastinak, rosmarin og timian.
Brombærsauce:
Varm smør op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg ved jævn varme i ca. 5 minutter, uden at det bruner. Kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op, så eddikeduften forsvinder. Kom appelsinsaft i og lad det koge i 1 minut. Kom kalvebouillon ved og kog det hele i 15 minutter ved svag varme. Smag saucen til og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Inden servering tilsættes skyllede brombær.
Kalvemørbrad:
Krydr kalvemørbraden med salt og peber og lad det trække i 15 minutter. Giv hvidløgsfed med skal et bank med en palet for at få smagen ud af hvidløget. Varm en pande op med smør, hvidløgsfed og frisk timian og lad det bruse op. Brun kødstykket på alle sider. Kom det i en passende bradepande og hæld smør, hvidløg og timian over kødet. Steges i ovnen ved 200°C indtil kernetemperaturen er 55°C - cirka 20-25 minutter. Det er vigtigt, at stegetermometeret er stukket ind i midten af kødet. Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med folie. Lad det trække i 15 minutter, inden kalvemørbraden skæres ud i 4 medaljoner.
Grøntsager:
Kog kartofler i saltet vand i ca. 10 minutter. Skær pastinakker og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kartoflerne. Lad det koge videre til de er kogt, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra, kom smør i gryden og lad det stege videre ved medium varme til kartofler og grønt er vendt rundt i smør. Krydr med seasalt og timiankviste. Anret på lune, store tallerkener, en medaljon af kalvemørbrad, smørvendte kartofler, grøntsager og brombærsauce.
Pynt med de stegte hvidløg, strimler af pastinak, frisk rosmarin og frisk timian.
Energi pr. person: 2638 kJ / 628 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 6,0 g