Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Kalvemørbrad med brombærsauce og rødder

Bedømmelse (19)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

800 g kalvemørbrad (chateaubriand, midterstykket)

Salt og kværnet peber

25 g smør

5 fed hvidløg

1 håndfuld timian

 

Brombærsauce:

25 g smør

2 skalotteløg

2 spsk mørk balsamicoeddike

1 dl friskpresset appelsinsaft

3 dl kalvebouillon

Salt og kværnet peber

1 spsk maizena

150 g brombær

 

Smørsauterede rødder:

400 g små nemme kartofler

200 g pastinakker

200 g gulerødder

50 g smør

2 spsk timianblade

Salt og peber

Seasalt

 

Pynt:

Ovnstegte hvidløg fra kødet, tynde strimler af pastinak, rosmarin og timian.

Om råvarerne

Brombærsauce:

Varm smør op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg ved jævn varme i ca. 5 minutter, uden at det bruner. Kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op, så eddikeduften forsvinder. Kom appelsinsaft i og lad det koge i 1 minut. Kom kalvebouillon ved og kog det hele i 15 minutter ved svag varme. Smag saucen til og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Inden servering tilsættes skyllede brombær.

 

Kalvemørbrad:

Krydr kalvemørbraden med salt og peber og lad det trække i 15 minutter. Giv hvidløgsfed med skal et bank med en palet for at få smagen ud af hvidløget. Varm en pande op med smør, hvidløgsfed og frisk timian og lad det bruse op. Brun kødstykket på alle sider. Kom det i en passende bradepande og hæld smør, hvidløg og timian over kødet. Steges i ovnen ved 200°C indtil kernetemperaturen er 55°C - cirka 20-25 minutter. Det er vigtigt, at stegetermometeret er stukket ind i midten af kødet. Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med folie. Lad det trække i 15 minutter, inden kalvemørbraden skæres ud i 4 medaljoner.

 

Grøntsager:

Kog kartofler i saltet vand i ca. 10 minutter. Skær pastinakker og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kartoflerne. Lad det koge videre til de er kogt, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra, kom smør i gryden og lad det stege videre ved medium varme til kartofler og grønt er vendt rundt i smør. Krydr med seasalt og timiankviste. Anret på lune, store tallerkener, en medaljon af kalvemørbrad, smørvendte kartofler, grøntsager og brombærsauce.

Pynt med de stegte hvidløg, strimler af pastinak, frisk rosmarin og frisk timian.

 

Energi pr. person: 2638 kJ / 628 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g

Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 6,0 g

Kalvemørbrad

Brombærsauce:

Varm smør op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg ved jævn varme i ca. 5 minutter, uden at det bruner. Kom balsamicoeddike ved og lad det bruse op, så eddikeduften forsvinder. Kom appelsinsaft i og lad det koge i 1 minut. Kom kalvebouillon ved og kog det hele i 15 minutter ved svag varme. Smag saucen til og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Inden servering tilsættes skyllede brombær.

 

Kalvemørbrad:

Krydr kalvemørbraden med salt og peber og lad det trække i 15 minutter. Giv hvidløgsfed med skal et bank med en palet for at få smagen ud af hvidløget. Varm en pande op med smør, hvidløgsfed og frisk timian og lad det bruse op. Brun kødstykket på alle sider. Kom det i en passende bradepande og hæld smør, hvidløg og timian over kødet. Steges i ovnen ved 200°C indtil kernetemperaturen er 55°C - cirka 20-25 minutter. Det er vigtigt, at stegetermometeret er stukket ind i midten af kødet. Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med folie. Lad det trække i 15 minutter, inden kalvemørbraden skæres ud i 4 medaljoner.

 

Grøntsager:

Kog kartofler i saltet vand i ca. 10 minutter. Skær pastinakker og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kartoflerne. Lad det koge videre til de er kogt, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra, kom smør i gryden og lad det stege videre ved medium varme til kartofler og grønt er vendt rundt i smør. Krydr med seasalt og timiankviste. Anret på lune, store tallerkener, en medaljon af kalvemørbrad, smørvendte kartofler, grøntsager og brombærsauce.

Pynt med de stegte hvidløg, strimler af pastinak, frisk rosmarin og frisk timian.

 

Energi pr. person: 2638 kJ / 628 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g

Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 6,0 g