Kalvekotelet med cremet polenta, ristede svampe og majs

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Kalvekotelet med cremet polenta
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

5 dl vand

2½ dl mælk

½ tsk. groft salt

150 g majsgryn

25 g smør

25 g revet parmesan

500 g blandede svampe

2 majskolber

1 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 håndfuld blandet frisk oregano og kruspersille

4 kalvekoteletter

Sådan gør du

Kom vand, mælk og salt i en gryde og bring det til kogepunktet. Tilsæt majsgryn og rør grundigt rundt, så der ingen klumper er. Lad majsgrynene simre ved svag til middel varme i 15-20 min. – rør rundt med en træske undervejs. Tilsæt til sidst smør og parmesan og rør sammen.

Skær svampene i tykke skiver og skær majskornene af kolberne. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olivenolie i en pande og steg svampe deri ved høj varme. Når de ikke sveder længere, kommes majs og hvidløg i og der steges videre i et par minutter. Kom til sidst grofthakket oregano og persille i. Varm resten af olien i en ren pande. Krydr koteletterne godt med salt og peber og steg dem ved middelhøj varme i 3 min. pr. side. 

 

Energi pr. person: 2353KJ/562Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 7 g.
Fedt: 4 g.