4 personer
5 dl vand
2½ dl mælk
½ tsk. groft salt
150 g majsgryn
25 g smør
25 g revet parmesan
500 g blandede svampe
2 majskolber
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld blandet frisk oregano og kruspersille
4 kalvekoteletter
Kom vand, mælk og salt i en gryde og bring det til kogepunktet. Tilsæt majsgryn og rør grundigt rundt, så der ingen klumper er. Lad majsgrynene simre ved svag til middel varme i 15-20 min. – rør rundt med en træske undervejs. Tilsæt til sidst smør og parmesan og rør sammen.
Skær svampene i tykke skiver og skær majskornene af kolberne. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olivenolie i en pande og steg svampe deri ved høj varme. Når de ikke sveder længere, kommes majs og hvidløg i og der steges videre i et par minutter. Kom til sidst grofthakket oregano og persille i. Varm resten af olien i en ren pande. Krydr koteletterne godt med salt og peber og steg dem ved middelhøj varme i 3 min. pr. side.
Energi pr. person: 2353KJ/562Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g.
Kulhydrat: 7 g.
Fedt: 4 g.