HjemOpskrifterKalvefilet med Waldorfsalat

Kalvefilet med Waldorfsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & friskkværnet peber
  • 800 g kalvefileter
waldorfsalat
  • 3 stilke bladselleri
  • 100 g stenfri vindruer
  • 50 g valnøddekerner
  • 2 æbler
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 75 g mayonnaise
  • friskpresset citronsaft
  • salt & friskkværnet peber
pynt
  • valnøddekerne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 2.
    Rids fedtkanten på kalvefileten i tern og brun den af på en pande med en smule fedtstof.

  • 3.
    Kom kødet i et fad og krydr fileten med salt og friskkværnet peber.

  • 4.
    Kom kødet i den forvarmede ovn, og steg den i ca. 30 minutter eller til det har opnået den ønskede kernetemperatur; 58 grader for rosa-stegt kød og 65 grader for gennemstegt.

  • 5.
    Når kødet er færdigt er det vigtigt at det tages ud af ovnen og stilles til at hvile i minimum 15 minutter inden det skæres ud og serveres.

  • 6.
    Start med at lave dressingen, således at fyldet kan kommes direkte heri.

  • 7.
    Fløden piskes til en let flødeskum, som vendes med mayonnaise og smages til med citronsaft, salt og peber.

  • 8.
    Bladselleri skæres i skiver og vindruerne halveres og vendes i dressingen.

  • 9.
    Æblerne skæres i tern og vendes hurtigt i dressingen for at undgå de bliver brune.

  • 10.
    Valnøddekernerne hakkes, og vendes i salaten.

  • 11.
    Stil salaten på køl indtil den skal serveres.

  • 12.
    Den kan med fordel laves lidt før, da den så kan stå og trække lidt.

  • 13.
    Anret skiver af kalvefilet og Waldorfsalat på et fad eller en tallerken.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10122 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
698 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 30.1 %12.4 g
Kulhydrat: 8.9 %3.7 g
Fedt: 61 %11.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;