Kalvefilet og bagte blommer med feta, pistacie og timian

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kalvefilet og bagte blommer med feta, pistacie og timian
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 kalvefilet ca. 1600 g

Salt og sort peber

700 g blommer

1 spsk. olivenolie

5-6 kviste frisk timian

100 g feta

25 g afskallede pistacienødder

Sådan gør du

Krydr kalvefileten med salt og peber og kom den i et ovnfast fad. Brun kødet i ovnen ved 250°C i 15 min. Sænk temperaturen til 170°C og steg kødet færdigt i ca. 30 min. til det har en kernetemperatur på 58°C for rosa kød. Lad stegen hvile i 10 min, før det skæres i skiver.

Halvér blommerne og fjern stenene. Vend blommerne med olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian. Fordel blommerne i fadet med kødet med skæresiden op de sidste 15-20 min. af stegetiden. Server blommerne med smuldret feta og hakkede pistacienødder.

 

Energi pr. person: 2117KJ/506Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,6 g.
Kulhydrat: 3,4 g.
Fedt: 6 g.