6 personer
1 kalvefilet ca. 1600 g
Salt og sort peber
700 g blommer
1 spsk. olivenolie
5-6 kviste frisk timian
100 g feta
25 g afskallede pistacienødder
Krydr kalvefileten med salt og peber og kom den i et ovnfast fad. Brun kødet i ovnen ved 250°C i 15 min. Sænk temperaturen til 170°C og steg kødet færdigt i ca. 30 min. til det har en kernetemperatur på 58°C for rosa kød. Lad stegen hvile i 10 min, før det skæres i skiver.
Halvér blommerne og fjern stenene. Vend blommerne med olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian. Fordel blommerne i fadet med kødet med skæresiden op de sidste 15-20 min. af stegetiden. Server blommerne med smuldret feta og hakkede pistacienødder.
Energi pr. person: 2117KJ/506Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,6 g.
Kulhydrat: 3,4 g.
Fedt: 6 g.