HjemOpskrifterKalvefilet og bagte blommer med feta, pistacie og timian

Kalvefilet og bagte blommer med feta, pistacie og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • salt og sort peber
  • 1.6 kg (1 stk) kalvefileter
  • 700 g blommer
  • 1 spsk olivenolie
  • 5- 6 stilke timianblade
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • 25 g usaltede pistacienødder

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr kalvefileten med salt og peber og kom den i et ovnfast fad.

  • 2.
    Brun kødet i ovnen ved 250°C i 15 min.

  • 3.
    Sænk temperaturen til 170°C og steg kødet færdigt i ca. 30 min. til det har en kernetemperatur på 58°C for rosa kød.

  • 4.
    Lad stegen hvile i 10 min, før det skæres i skiver.

  • 5.
    Halvér blommerne og fjern stenene.

  • 6.
    Vend blommerne med olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian.

  • 7.
    Fordel blommerne i fadet med kødet med skæresiden op de sidste 15-20 min. af stegetiden.

  • 8.
    Server blommerne med smuldret feta og hakkede pistacienødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12139 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
498 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 50.2 %14.7 g
Kulhydrat: 11 %3.2 g
Fedt: 38.8 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;