4 personer
1 kalvecuvette, ca. 800 g
Salt og kværnet peber
1 spsk rapsolie
Stegte rodfrugter:
1 kg skrællet rodfrugtmix i stave
1 rødløg i grove både
½ dl rapsolie
Salt og kværnet peber
1 tsk fennikelfrø
2 fed presset hvidløg
Saften fra 1 appelsin
1 spsk fintrevet appelsinskal
1 dl grofthakket bredbladet persille
Rids fedtet og krydr kalvecuvetten med salt og peber. Brun kødet på en varm pande i olie. Sæt kødet i ovnen ved 100 grader i 1,5 time. Tag kødet ud og lad det hvile overdækket i ca. 20 minutter inden udskæring.
Stød fennikelfrø i en morter. Fordel rodfrugter og rødløg på en bageplade med bagepapir. Vend dem sammen med olie, salt, peber og stødt fennikel. Vend til sidst blandingen med hvidløg, appelsinsaft og revet appelsinskal. Bag rodfrugterne i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er møre.
Drys rodfrugterne med hakket persille, og server med tynde skiver kalvecuvette.
Energi pr. person: 3020 Kj/719 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 5,0 g.
Fedt: 9,0 g.