HjemOpskrifterKalvecuvette med stegte rodfrugter og appelsin

Kalvecuvette med stegte rodfrugter og appelsin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kalvecuvette
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kalvecuvette ca. 800 g
  • 1 spsk rapsolie
    Stegte rodfrugter
    • 1 kg skrællet rodfrugt mix i stave
    • 1 rødløg i grove både
    • 0.5 spsk rapsolie
    • salt og friskkværnet peber
    • 1 tsk fennikelfrø
    • 2 fed hvidløg, presset
    • saften fra 1 appelsin
    • 1 spsk appelsinskal (usprøjtet)
    • 1 dl grofthakket bredbladet persille

    Sådan gør du

    • 1.
      Rids fedtet og krydr kalvecuvetten med salt og peber.

    • 2.
      Brun kødet på en varm pande i olie.

    • 3.
      Sæt kødet i ovnen ved 100 grader i 1,5 time.

    • 4.
      Tag kødet ud og lad det hvile overdækket i ca. 20 minutter inden udskæring.

    • 5.
      Stød fennikelfrø i en morter.

    • 6.
      Fordel rodfrugter og rødløg på en bageplade med bagepapir.

    • 7.
      Vend dem sammen med olie, salt, peber og stødt fennikel.

    • 8.
      Vend til sidst blandingen med hvidløg, appelsinsaft og revet appelsinskal.

    • 9.
      Bag rodfrugterne i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er møre.

    • 10.
      Drys rodfrugterne med hakket persille, og server med tynde skiver kalvecuvette.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10119 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    414 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.2 g
    Protein: 40.6 %9.9 g
    Kulhydrat: 15.9 %3.9 g
    Fedt: 43.5 %4.9 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;