HjemOpskrifterKalvecuvette med stegte rodfrugter og appelsin

Kalvecuvette med stegte rodfrugter og appelsin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kalvecuvette
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 kalvecuvette ca. 800 g
  • 59 g rapsolie
Stegte rodfrugter
  • 1 kg skrællet rodfrugter mix i stave
  • 1 rødløg i grove både
  • 59 g rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 fed hvidløg, presset
  • saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids fedtet og krydr kalvecuvetten med salt og peber.

  • 2.
    Brun kødet på en varm pande i olie.

  • 3.
    Sæt kødet i ovnen ved 100 grader i 1,5 time.

  • 4.
    Tag kødet ud og lad det hvile overdækket i ca. 20 minutter inden udskæring.

  • 5.
    Stød fennikelfrø i en morter.

  • 6.
    Fordel rodfrugter og rødløg på en bageplade med bagepapir.

  • 7.
    Vend dem sammen med olie, salt, peber og stødt fennikel.

  • 8.
    Vend til sidst blandingen med hvidløg, appelsinsaft og revet appelsinskal.

  • 9.
    Bag rodfrugterne i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er møre.

  • 10.
    Drys rodfrugterne med hakket persille, og server med tynde skiver kalvecuvette.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11073 kj / 2647 kcal
Næringsindhold pr. 100g
453 kj / 108 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 39.4 %10.5 g
Kulhydrat: 19.5 %5.2 g
Fedt: 41.1 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;