HjemOpskrifterKalvecuvette i øl med krydderurtekartofler

Kalvecuvette i øl med krydderurtekartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 1 kalvecuvette (ca. 800 g)
  • 1 glas drænet perleløg
  • 5 dl øl
  • 800 g små kartofler
  • fint salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Brun cuvetten i en stor gryde.

  • 2.
    Tilsæt øl, løg, salt og peber. Lad det simre i gryden ved middel varme i 30 min. med låg på.

  • 3.
    Skru op for varmen og tilsæt 1 håndfuld krydder­urter, tag cuvetten op og lad den hvile ca. 10 min.

  • 4.
    Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og tilsæt resten af smørret.

  • 5.
    Tag gryden fra varmen og vend 1 håndfuld krydderurter i sammen med forårs­løgene og citronskal, og server efter 2 min.

  • 6.
    Server cuvetten i tynde skiver sammen med krydderurtekartoflerne, perleløg, groft brød og oliven.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10071 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 41.7 %10.2 g
Kulhydrat: 26.2 %6.4 g
Fedt: 29.4 %3.3 g
Alkohol: 2.7 %0.4 g
;