Kalvecuvette med citronkartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kalvecuvette ca. 1000 g 2 tsk. tørret chili 800 g små kartofler 2 dl majsolie 1 håndfuld timian 2 fed finthakket hvidløg 1 usprøjtet citron 1 tsk. paprika salt og peber 2 dl cremefraice 18 % 1 spsk. revet løg

Sådan gør du

Rids cuvetten, hvis det ikke er gjort. Gnid den ind i salt, peber og tørret chili.
Læg den i et ovnfast fad og brun den i en forvarmet ovn på 250° C i ca. 10 min.
Sæt nu ovnen på 180° C. Start med at give stegen 20 min. og tjek kernetemperaturen - stegen skal ud, når den er 60° C.

Kog kartoflerne indtil de er møre. Skyl dem under koldt vand.

Varm olien op i en stor dyb pande. Skær kartoflerne over i 4 og steg dem lidt ad gangen i den varme olie i ca. 2 min.

Bland 2 tsk. salt med hvidløg, revet skal af en citron, paprika og hakket timian. Vend kartoflerne i blandingen.

Bland cremefraiche med revet løg, smag til med salt og peber.
Server cuvette med citronkartofler og creme fraiche dressing.