HjemOpskrifterKalvecuvette med citronkartofler

Kalvecuvette med citronkartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1 ca 1000 gram kalvecuvette
  • 2 tsk tørrede chiliflager
  • 800 g små kartofler
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 tsk mild paprika
  • groft salt
  • sort peber
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk løg

Sådan gør du

  • 1.
    Rids cuvetten, hvis det ikke er gjort.

  • 2.
    Gnid den ind i salt, peber og tørret chili.

  • 3.
    Læg den i et ovnfast fad og brun den i en forvarmet ovn på 250° C i ca. 10 min.

  • 4.
    Sæt nu ovnen på 180° C.

  • 5.
    Start med at give stegen 20 min. og tjek kernetemperaturen - stegen skal ud, når den er 60° C.

  • 6.
    Kog kartoflerne indtil de er møre.

  • 7.
    Skyl dem under koldt vand.

  • 8.
    Varm olien op i en stor dyb pande.

  • 9.
    Skær kartoflerne over i 4 og steg dem lidt ad gangen i den varme olie i ca. 2 min.

  • 10.
    Bland 2 tsk. salt med hvidløg, revet skal af en citron, paprika og hakket timian.

  • 11.
    Vend kartoflerne i blandingen.

  • 12.
    Bland cremefraiche med revet løg, smag til med salt og peber.

  • 13.
    Server cuvette med citronkartofler og creme fraiche dressing.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10299 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
456 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 42 %11.3 g
Kulhydrat: 25 %6.7 g
Fedt: 33 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;