HjemOpskrifterKalveculotte med rødder og urter

Kalveculotte med rødder og urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kalveculotte:
  • 1 kalveculotte cirka 700 g
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
    Ovnbagte rødder:
    • 500 g bladselleri med top i rustikke stykker
    • 500 g pastinakker eller persillerødder i rustikke stykker
    • 3 stilke timianblade eller rosmarin
    • 3 spsk olivenolie
    • 2 fed hvidløg
    • salt og friskkværnet peber

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Fjern hinden på bagsiden culotten og rids fedtsiden, krydr med salt og peber.

    • 2.
      Brunes af på en varm pande i lidt oliven olie.

    • 3.
      Kom culotten i et ovnfast fad og steg den ved 160 grader i 30 minutter.

    • 4.
      Kerne temperatur skal være 55 grader.

    • 5.
      Kom et klæde over stegen og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring.

    • 6.
      Bland alle rødder, krydderurter, olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen i et ovnfast fad.

    • 7.
      Mens culotten er i ovnen bages rødder og urter i 30 minutter ved 160 grader.

    • 8.
      Servér skiver af culotten sammen med de bagte rodfrugter.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    10088 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    447 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.2 g
    Protein: 44.5 %11.7 g
    Kulhydrat: 12.2 %3.2 g
    Fedt: 43.3 %5.2 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;