Kalveculotte med rødder og urter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. kalveculotte cirka 700 g
1 spsk. olivenolie
Salt og kværnet peber

 

Ovnbagte rødder:
500 g selleri med top i rustikke stykker
500 g pastinakker eller persillerødder i rustikke stykker
3 stænger frisk timian eller rosmarin
3 spsk. olivenolie
2 fed knust hvidløg
Salt og kværnet peber

Sådan gør du

Fjern hinden på bagsiden culotten og rids fedtsiden, krydr med salt og peber.
Brunes af på en varm pande i lidt oliven olie. Kom culotten i et ovnfast fad og steg den ved 160 grader i 30 minutter. Kerne temperatur skal være 55 grader. Kom et klæde over stegen og lad den hvile tildækket i 20 minutter inden udskæring.
Bland alle rødder, krydderurter, olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen i et ovnfast fad.
Mens culotten er i ovnen bages rødder og urter i 30 minutter ved 160 grader.

Servér skiver af culotten sammen med de bagte rodfrugter.

Energi pr. person:
2463 kJ (586 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,9 g
Kulhydrat: 4,2 g
Fedt: 8,8 g