Kalveculotte med pocherede grøntsager og kapersmayonnaise

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
kalveculotte_med_pocherede_groentsager
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. kalveculotte, ca. 900 g.

20 g smør

Salt og peber

1 håndfuld frisk rosmarin

 

Pocheringslage:

6 dl vand

1 løg i både

3 blade laurbær

25 g smør

1 tsk. salt

3 spsk. hvidvinseddike

 

Grønt:

150 g asparges, hele

4 stk. gulerod, skåret på langs

1 mellem fennikel, knold skåret i både på langs

1 squash, skåret på langs

8 små forårsløg, i halve

 

Kapers mayonnaise:

2 dl god mayonnaise

1 tsk. dijon sennep

40 g kapers, grofthakket

Sådan gør du

Fjern sener og rids kalveculotten. Brun den af på en pande i smør. Krydr med salt, peber og rosmarin. Pak culotten ind i folie og langtidssteg den i ovn ved 100 grader° i ca. 2 timer.

Tag culotten ud af ovnen og lad den gerne trække i 15 min. inden udskæring.

Bland ingredienser til kapersmayonnaise sammen.

Kog pocheringslagen op, lad den stå og simre lige under kogepunktet.

Klargør alle grøntsagerne, skal være lange rustikke stykker.

Kom asparges, gulerod, fennikel, squash og forårsløg i lagen, giv det 3 min. Grøntsagerne skal være sprøde. Afdryppes i sigte.

Anret skiver af kalveculotte med de pocherede grøntsager og kapers mayonnaise.

 

Energi pr. person:  3700 Kj/ 881 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,2 g.
Kulhydrat: 1,7 g.

Fedt: 14,2 g.