4 personer
1 stk. kalveculotte, ca. 900 g.
20 g smør
Salt og peber
1 håndfuld frisk rosmarin
Pocheringslage:
6 dl vand
1 løg i både
3 blade laurbær
25 g smør
1 tsk. salt
3 spsk. hvidvinseddike
Grønt:
150 g asparges, hele
4 stk. gulerod, skåret på langs
1 mellem fennikel, knold skåret i både på langs
1 squash, skåret på langs
8 små forårsløg, i halve
Kapers mayonnaise:
2 dl god mayonnaise
1 tsk. dijon sennep
40 g kapers, grofthakket
Fjern sener og rids kalveculotten. Brun den af på en pande i smør. Krydr med salt, peber og rosmarin. Pak culotten ind i folie og langtidssteg den i ovn ved 100 grader° i ca. 2 timer.
Tag culotten ud af ovnen og lad den gerne trække i 15 min. inden udskæring.
Bland ingredienser til kapersmayonnaise sammen.
Kog pocheringslagen op, lad den stå og simre lige under kogepunktet.
Klargør alle grøntsagerne, skal være lange rustikke stykker.
Kom asparges, gulerod, fennikel, squash og forårsløg i lagen, giv det 3 min. Grøntsagerne skal være sprøde. Afdryppes i sigte.
Anret skiver af kalveculotte med de pocherede grøntsager og kapers mayonnaise.
Energi pr. person: 3700 Kj/ 881 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,2 g.
Kulhydrat: 1,7 g.
Fedt: 14,2 g.