HjemOpskrifterKalveculotte med parmesanristet blomkål og peberfrugt-hollandaise

Kalveculotte med parmesanristet blomkål og peberfrugt-hollandaise

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kalveculotte
  • salt og sort peber
  • 1 blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk revet parmigiano reggiano
  • 1 dl bredbladet persille
  • 0.5 grillet rød peberfrugt uden skind
  • 0.5- 1 rød chilipeber
  • 2 æggeblommer
  • 150 g smeltet smør
  • saft af 0.5 citron (usprøjtet)
    TIP:
    • kan nemt grilles i ovn: læg den under tændt grill med skindsiden opad. Grill til skindet er sort. peberfrugt . Tag den varme peberfrugt og kom den i en lukket frostpose i 10 min. Dampen løsner skindet, så det er nemt at tage af.

    Sådan gør du

    • 1.
      Rids fedtet på culotten og gnid det med knust hvidløg, salt og peber.

    • 2.
      Kom den i et ovnfast fad og brun den ved 250°C i 15 min.

    • 3.
      Sænk temperaturen til 180°C og steg kødet i ca. 30 min. til det har en kernetemperatur på 58°C for rosa kød.

    • 4.
      Lad stegen hvile i 10 min. før den skæres i skiver.

    • 5.
      Del blomkål i mindre buketter og vend dem med olivenolie.

    • 6.
      Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys parmesan over.

    • 7.
      Bag dem ved 180°C i 20 min.

    • 8.
      Drys med hakket persille.

    • 9.
      Til sauce hakkes peberfrugt og chili fint og kommes i en gryde med æggeblommer.

    • 10.
      Pisk blandingen godt over svag varme, så der piskes luft i æggene – pas på det ikke bliver så varmt, at æggene koagulerer.

    • 11.
      Hæld det lune smeltede smør i, mens der piskes.

    • 12.
      Varmen får saucen til at tykne.

    • 13.
      Når saucen er tyk som en béarnaise slukkes for varmen og saucen smages til med citronsaft, salt og peber.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    12979 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    622 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.7 g
    Protein: 36.1 %13.2 g
    Kulhydrat: 2.9 %1.1 g
    Fedt: 61 %10.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;