HjemOpskrifterKalveculotte med asiatisk marinade og grillede forårsløg

Kalveculotte med asiatisk marinade og grillede forårsløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kalveculotter
  • 1 spsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
marinade:
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 3 spsk solsikkeolie
  • friskpresset limesaft fra 1 lime
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 rød chilipeber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 0.5 dl hakket friske korianderblade BRUG "frisk koriander"
grillet grønt:
  • 12 forårsløg
  • friskkværnet peber
  • groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 225°C.

  • 2.
    Skær sener af kalveculotten og rids fedtet i ruder.

  • 3.
    Gnid herefter med salt og peber.

  • 4.
    Kom kalveculotten i et ovnfast fad og steg den i ovnen i 15 minutter.

  • 5.
    Sænk temperaturen til 180°C, og giv den yderligere 20 minutter, eller til kernetemperaturen er på 55°C.

  • 6.
    Tag kødet ud af ovnen og lad kalveculotten trække i 25 minutter inden udskæring.

  • 7.
    Til marinaden hakkes chili fint.

  • 8.
    Pres hvidløget og hak citrongræs.

  • 9.
    Bland herefter alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og stil den til side.

  • 10.
    Rens forårsløg og grill dem hele på en grillpande.

  • 11.
    Krydr med salt og peber.

  • 12.
    Skær kødet i tynde skiver, anret på et fad og hæld marinaden over kødet.

  • 13.
    Servér med grillede forårsløg.

  • 14.
    Serveringstip: Servér med saltkogte kartofler og grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7602 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
648 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 39.5 %15.1 g
Kulhydrat: 5.8 %2.2 g
Fedt: 54.7 %9.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;