Kalveculotte med asiatisk marinade og grillede forårsløg

60-90 min
4 personer

Ingredienser

800 g kalveculotte

1 spsk salt

0,5 tsk peber

 

Marinade:

2 spsk fiskesauce

2 spsk sesamolie

3 spsk solsikkeolie

Saft fra 1 lime

2 tsk rørsukker

1 rød chili

1 fed hvidløg

1 spsk revet ingefær

1 stængel citrongræs

½ dl hakket koriander

 

Grillet grønt:

12 forårsløg

Salt og kværnet peber

Forvarm ovnen til 225°C. Skær sener af kalveculotten og rids fedtet i ruder. Gnid herefter med salt og peber. Kom kalveculotten i et ovnfast fad og steg den i ovnen i 15 minutter. Sænk temperaturen til 180°C, og giv den yderligere 20 minutter, eller til kernetemperaturen er på 55°C. Tag kødet ud af ovnen og lad kalveculotten trække i 25 minutter inden udskæring.

 

Til marinaden hakkes chili fint. Pres hvidløget og hak citrongræs. Bland herefter alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og stil den til side. Rens forårsløg og grill dem hele på en grillpande. Krydr med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver, anret på et fad og hæld marinaden over kødet. Servér med grillede forårsløg.

 

Serveringstip: Servér med saltkogte kartofler og grøn salat.

 

Energi pr. person: 2577 kJ/614 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 16 g
Kulhydrat: 2,5 g

Forvarm ovnen til 225°C. Skær sener af kalveculotten og rids fedtet i ruder. Gnid herefter med salt og peber. Kom kalveculotten i et ovnfast fad og steg den i ovnen i 15 minutter. Sænk temperaturen til 180°C, og giv den yderligere 20 minutter, eller til kernetemperaturen er på 55°C. Tag kødet ud af ovnen og lad kalveculotten trække i 25 minutter inden udskæring.

 

Til marinaden hakkes chili fint. Pres hvidløget og hak citrongræs. Bland herefter alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og stil den til side. Rens forårsløg og grill dem hele på en grillpande. Krydr med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver, anret på et fad og hæld marinaden over kødet. Servér med grillede forårsløg.

 

Serveringstip: Servér med saltkogte kartofler og grøn salat.

 

Energi pr. person: 2577 kJ/614 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,5 g
Fedt: 16 g
Kulhydrat: 2,5 g