HjemOpskrifterKalveculotte

Kalveculotte

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kalvecuvette
Jordskokcreme:
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g jordskokker skåret i tern
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk sennep
  • 1 citronskal (usprøjtet)
  • 1 saften fra en halv citron (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket kruspersille
Appelsinsalat:
  • 2 appelsiner uden skal og i skiver
  • 1 dl friske krusemynteblade
  • 2 spsk ristede græskarkerner
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids fedtet på kalveculotten og fjern senen på undersiden.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Kom den i et ovnfast fad og brun den af i ovn ved 225° C i 20 min.

  • 4.
    Lad den hvile tildækket af folie og et klæde i 20 min.

  • 5.
    Sænk ovn temperaturen til 200° C og giv kalveculotten 20 min.

  • 6.
    Lad den hvile tildækket igen med folie og klæde i mindst 20 min.

  • 7.
    Kom olivenolie i en gryde og sauter skalotteløg til de er gyldne uden at brune.

  • 8.
    Kom 2/3 af jordskokternene i gryden og sauter et par min.

  • 9.
    Kom æblecidereddike i og lad den dampe af, kom fløde ved og lad det små simre i 6 min.

  • 10.
    Kom de sidste rå jordskokker i og smag til med sennep, citronskal, saft, salt og kværnet peber.

  • 11.
    Vend hakket persille i.

  • 12.
    Skær tynde skiver af kalveculotten og server med jordskokkecreme.

  • 13.
    Anret kødet på et fad med skiver af appelsin med frisk mynte, græskarkerner og kværnet peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12337 kj / 2949 kcal
Næringsindhold pr. 100g
557 kj / 133 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 35 %11.5 g
Kulhydrat: 11.8 %3.9 g
Fedt: 53.2 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;