Kalveculotte

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


1 kalveculotte

ca. 900-1100 g



Jordskokcreme:

2 spsk. olivenolie

300 g jordskokker, skrællet og skåret i tern.

1 stort skalotteløg, i tern

1 spsk. æblecidereddike

2 dl fløde

2 tsk. sennep

Revet skal af usprøjtet citron

Saften af 1/2 citron

Salt og kværnet peber

1 dl hakket persille



Appelsinsalat:

2 store appelsiner uden skal og i tynde skiver.

1 håndfuld frisk mynte i strimler.

2 spsk. ristede græskar kerner

Kværnet peber.

Sådan gør du

Rids fedtet på kalveculotten og fjern senen på undersiden.
Krydr med salt og peber. Kom den i et ovnfast fad og brun den af i ovn ved 225° C i 20 min.
Lad den hvile tildækket af folie og et klæde i 20 min.
Sænk ovn temperaturen til 200° C og giv kalveculotten 20 min. Lad den hvile tildækket igen med folie og klæde i mindst 20 min.

Kom olivenolie i en gryde og sauter skalotteløg til de er gyldne uden at brune.
Kom 2/3 af jordskokternene i gryden og sauter et par min.
Kom æblecidereddike i og lad den dampe af, kom fløde ved og lad det små simre i 6 min. Kom de sidste rå jordskokker i og smag til med sennep, citronskal, saft, salt og kværnet peber. Vend hakket persille i.
Skær tynde skiver af kalveculotten og server med jordskokkecreme.
Anret kødet på et fad med skiver af appelsin med frisk mynte, græskarkerner og kværnet peber.